Nopeaa toimintaa: bundesliigapelaaja hyllytettiin koronakohun nostattaneen videon takia

© Kuva: Getty Images

Kerroimme aiemmin maanantaina Hertha Berlinin Salomon Kaloun kohua herättäneestä Facebookin livelähetyksestä. 34-vuotias Kalou asteli Hertha Berlinin stadiontiloihin ja pukukoppiin, laiminlöi 1,5 metrin minimiturvavälin, heitteli ”fist bumpeja” ja läpsyjä kanssapelaajien kanssa sekä kätteli joukkueen kuntovalmentajaa. Kaikki tämä oli huonoa mainosta sarjan jatkamiseen valmistautuvalle Bundesliigale.

Hertha Berlin ei jäänyt skandaalin edessä toimettomaksi, vaan hyllytti Kaloun seuran harjoituksista ja otteluista. Seura ilmoitti asiasta kotisivuillaan. Kaloun sopimus on voimassa kauden 2019-2020 loppuun.

Hertha korostaa tiedotteessaan, että kyse oli yksittäisen pelaajan rikkomuksesta. Seuran mukaan ”tosiasia, että muut joukkueen jäsenet eivät huomauttaneet häntä moitittavasta käytöksestä, vaan vastasivat tervehdyksiin, tuo ilmi sen, että säännöllisten muistutusten välimatka- ja hygieniasäännöistä pitää olla vieläkin intensiivisempiä”.

Hertha Berlin on jakanut joukkueensa neljään kahdeksan hengen ja yhteen neljän hengen ryhmään. Ryhmät käyttävät keskenään eri pukukoppeja.

Salomon Kalou pääsi itsekin Herthan tiedotteessa ääneen.

– Olen pahoillani, jos käytökseni vaikutti siltä, etten ota koronaa tosissani. Pyydän sitä anteeksi.

– Päinvastoin, sillä kannan suurta huolta etenkin ihmisistä Afrikassa, sillä siellä terveydenhoito ei ole läheskään samalla tasolla Saksan kanssa. En harkinnut mitään, vaan olin siitä iloinen, että kaikki testituloksemme olivat negatiivisia.

– Haluan pyytää anteeksi myös kaikilta videolla näkyneiltä, sillä he eivät tienneet, että kyseessä oli live-lähetys, enkä halunnut saattaa heitä sellaiseen tilanteeseen.

Kalou ei saa toistaiseksi osallistua Hertha Berlinin harjoituksiin.

Juttua ja sen otsikkoa päivitetty 4.5. kello 23.25. Salomon Kalou ei saanut kenkää, kuten otsikossa ja jutussa aiemmin luki, vaan hänet hyllytettiin Hertha Berlinin toiminnasta. Saksalaislehti Bildin harhaanjohtava otsikko hämäsi jutun kirjoittajaa, vaikka lainaukset otettiinkin Herthan kotisivuilta.