Koko maailmaa on pitänyt viimeiset kuukaudet puristusotteessaan COVID-19. Koronaviruspandemia pani myös jalkapallosarjat kuukausien tauolle, eikä varmuutta huippuliigojen jatkamisesta vieläkään ole.

Saksassa jatkotoiveet ovat kuitenkin kaikkien realistisimmat, ja keskiviikkona odotellaan kenties jo ratkaisevaa päätöstä. Maanantaina Saksan kahta ylintä sarjatasoa hallinnoiva DFL tiedottikin jo testanneensa Bundesliigan ja 2. Bundesliigan 36 joukkueen kaikki pelaajat ja taustahenkilöt koronatartuntojen varalta.

Jotta pelien jatkaminen olisi mahdollista, on pelaajia ja seuroja kehotettu suhtautumaan hygienia- ja kontaktiohjeistuksiin asiaankuuluvalla vakavuudella. Käsienpesusta ja tarpeettomien fyysisten kontaktien välttelemisestä on muistutettu yhtenään.

Siksi Hertha Berlinin laitapelaajan Salomon Kaloun toiminta maanantaina onkin otettu vastaan täydellisenä skandaalina. 34-vuotias Kalou seikkaili Herthan pukukopissa ja stadiontiloissa hygieniamääräyksille pitkää nenää näyttäen – ja kuvasi kaiken livenä Facebookiin. Kaloun videon pelätään pahimmillaan vaikuttavan päätökseen sarjan jatkamisesta.

Videon alkajaisiksi Kalou istui autossaan ja lauloi hyväntuulisena matkalla treenikentälle. Kun hän pääsi perille, meni hän ensimmäisenä kuntovalmentaja Henrik Kuchnon toimistoon ja kätteli tätä. Kamera seurasi mukana koko ajan.

Kun Kalou pääsi pukukoppiin, istui penkillä neljä hänen joukkuetoveriaan, vaadittua parin metrin etäisyyttä noudattaen. 97 maaottelua Norsunluurannikon A-maajoukkueessa pelannut Kalou antoi kolmelle heistä ”fist bumpin” ja heitti sitten läpsyt Vedad Ibisevicin kanssa, tämän viereen istuutuen.

Sen jälkeen Kalou otti taskustaan kirjeen, jota hän näytti kameralle. Hän kertoi ranskaksi, että kyse on hänen palkanalennuksestaan. Kalou selitti sen olevan 11 prosenttia.

– En ymmärrä sitä. Se on hullua, kaveri. En ymmärrä, miksi he tekevät niin. Minä kysyn heiltä, kusettavatko he meitä, Ibisevic sanoi taustalla. Siitä ei ole tietoa, huomasiko Ibisevic kameran tallentavan kaiken.

[readmore from=Bundesliiga]

Kun Kalou poistui pukukopista, hän jatkoi matkaansa hoitohuoneeseen, jossa tehtiin paraikaa koronatestiä Jordan Torunarighalle. Kun testiä suorittanut Herthan David de Mel huomasi Kaloun kuvaavan, hän huusi: ”Sala, hei! Ole kiltti ja poista se!” De Mel ei tiennyt, että kyse oli livelähetyksestä.

Saksan sarjaorganisaatio DFL tuomitsi Kaloun toiminnan pikimmiten jyrkästi.

– Salomon Kaloun kuvat Hertha BSC:n pukukopista ovat täysin sopimattomia. Tällaiselle on nollatoleranssi – myös suhteessa pelaajiin ja seuroihin, jotka noudattavat määräyksiä, koska he ovat ymmärtäneet tilanteen vakavuuden, DFL twiittasi.

DFL Deutsche Fußball Liga

@DFL_Official
Die Bilder von Salomon #Kalou aus der Kabine von Hertha BSC sind absolut inakzeptabel. Hierfür kann es keine Toleranz geben – auch mit Blick auf Spieler und Clubs, die sich an die Vorgaben halten, weil sie die Ernsthaftigkeit der Situation erfasst haben.

Sport1:n mukaan Hertha Berlin on ilmoittanut, että se julkaisee maanantai-iltapäivän aikana tiedotteen Salomon Kalouta koskien.

Myös Chelseasta hyvin muistettava Salomon Kalou on pelannut tällä kaudella vain viisi bundesliigaottelua. Niissä hän on tehnyt yhden maalin.