Keskiviikko 6.5. oli erittäin merkittävä päivä suomalaisen jalkapalloilun ystäville. Ensin aamulla ilmoitettiin, että Kansallinen liiga käynnistyy 13. kesäkuuta. Hieman myöhemmin tuli sitten tieto siitä, että Veikkausliiga starttaa 1. heinäkuuta. Molempia sarjoja pelataan ainakin aluksi vain hyvin rajalliselle yleisömäärälle, sillä yli 500 hengen yleisötapahtumat on Suomessa kielletty heinäkuun loppuun asti koronavirustilanteen vuoksi.

Monia jäi varmasti kiinnostamaan alempien sarjatasojen kohtalo. Niiden osalta viisaampia ollaan ensi viikolla.

Palloliitto tiedottaa kotisivuillaan, että se käy seurojen kanssa valmistelua Miesten Ykkösen ja Kakkosen, sekä Naisten Ykkösen osalta. Neuvotteluissa puhutaan muun muassa pelitavasta ja ottelukalenterista.

– Yhdessä seurojen kanssa sovittavia asioita on esimerkiksi otteluohjelmien sisältö, koska sarjat tulevat venymään normaalia pidemmälle syksyyn. Se tarkoittaa, että myös olosuhteiden osalta pitää löytää ratkaisuja, joissa pelit on mahdollista pelata ja jotka kaikki osapuolet hyväksyvät, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström totesi.

– Joitakin sääntöasioita on myös pöydällä. Tärkeää on lisäksi sopia yhteinen toimintapa, jos jossakin joukkueessa todetaan koronatapaus. Käsittelyssä on myös varasuunnitelmat siihen, jos kriisi jatkuu.

[readmore from=Ykkönen]

Miesten Ykkösen piti alun perin alkaa 18.4., ja siinä piti pelata 12 joukkueen kaksinkertainen sarja sekä yksinkertaiset loppusarjat päälle (yhteensä 27 kierrosta). Kakkosessa piti pelata 22 kierrosta sekä neljän joukkueen yksinkertainen loppusarja päälle jokaisessa lohkossa.

Palloliiton nuorten valtakunnalliset sarjat ja kaikki alueelliset sarjat ovat käynnistymässä sarjakohtaisesti viikosta 24 (8.6.) alkaen.