Pelien Saksan 1. ja 2. Bundesliigassa on määrä jatkua ensi lauantaina. Joukkueet ovat palailleet harjoituskentille ja niiden edustajia testataan pikatahtiin koronavirustartuntojen varalta.

Lauantai-iltana saatiin kuitenkin ikäviä uutisia sarjan täysipainoiselle uudelle alulle. Kaksi Dynamo Dresdenin pelaajaa todettiin koronatesteissä positiivisiksi ja niinpä Dynamo Dresdenin koko pelaajisto ja valmennusryhmä määrättiin kahden viikon karanteeniin.

Dynamo Dresden on 2. Bundesliigan hännänhuippuna. Koronakaranteeni merkitsee sitä, että ainakin Dynamon seuraava ottelu, 17.5. pelattavaksi tarkoitettu peli Hannoveria vastaan siirtyy myöhempään ajankohtaan.

Saksan liigaorganisaatio DFL:n toimitusjohtaja Christian Seifert ei uutisesta järkyttynyt, vaan sanoo Bundesliigan varautuneen tartunnoista koituviin viivästyksiin.

– En ota sitä takaiskuna, sillä oli täysin selvää, että näin voisi käydä, Seifert sanoi ZDF:n TV-studiossa Dynamon virustartunnoista.

– Tähtäämme edelleen uuteen aloitukseen. Olemme aina sanoneet, että kausi pitäisi pelata loppuun kesäkuun 30. päivään mennessä, jos mahdollista. Teoriassa valmistaudumme jo nyt siihen, että karsintapelit saattavat siirtyä heinäkuulle. Meillä on edelleen puskuria, jonka avulla voimme pelata otteluita myös arkipäivisin.

[readmore from=Bundesliiga]

Karanteenimääräyksistä määrää Seifertin mukaan kulloinkin terveysvirasto. Koska terveysviraston väliintuloa tarvittiin jo nyt, tulee kalenteriin vääjäämättä muutoksia.

– Kakkosbundesliigassa on pelaamatta 81 ottelua. Tällä hetkellä on selvää, että kahta Dynamo Dresdenin peliä ei voida vielä pelata. Katsotaan, miten ratkaisemme asian. Emme kuitenkaan muuta tavoitettamme, vaan korkeintaan suunnitelmiamme, Seifert linjasi.

Lähde: Sky