Suomalaisen jalkapallon historiallinen hetki koittanut – ensimmäinen jalkapalloprofessori valittu: ”Olemme löytäneet erinomaisen henkilön”

© Kuva: Juha Tamminen

Palloliitto tiedotti tänään, keskiviikkona, valinneensa Suomen historian ensimmäisen jalkapalloprofessorin. Jyväskylän yliopiston ja Suomen Palloliiton yhteiseen työelämäprofessorin tehtävään valittiin unkarilainen Mihaly Szerovay.

Palloliiton mukaan jalkapalloprofessorin tehtävänä on edistää lajin tutkimustyötä sekä kehittää valmennus- ja koulutustoimintaa.

Szerovay väitteli liikuntetieteiden tohtoriksi tiedekunnasta vuonna 2018 ja on sen jälkeen työskennellyt jalkapallotieteiden yliopistonlehtorina Southamptonissa, Englannissa. Monelle Veikkausliigan seuraajalle Szerovayn nimi saattaa olla tuttu, sillä mies pelasi maalivahtina JJK:ssa vuosina 2007–2012.

– Olen todella innoissani ja otettu valinnastani tähän tehtävään. Minulla kestää varmaan hetken aikaa ymmärtää nämä uutiset, mutta palaan todella mielelläni Suomeen, Szerovay kertoi Palloliiton tiedotteessa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti kertoi liiton saaneen 13 erinomaista hakemusta tehtävään.

– Szerovayn valintaa puolsi samanaikaisesti hänen suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin tuntemuksensa ja toisaalta juuri kansainvälisyys, Lahti perusteli.

– Tällä yhteisellä avauksella on saatu kansainvälisen luokan osaaja, joka tuo merkittävää lisäarvoa sekä yliopistolliseen tutkimukseen että käytännön toimintaan. Tämä on juuri se, mitä tavoittelimmekin, Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen komppasi.

Jalkapalloprofessorin virkaa on Palloliitossa työstetty kahden vuoden ajan. Palloliiton tiedotteessa työnkuvaa avataan vielä seuraavasti:

”Työelämäprofessorin tehtävänä on johtaa Palloliiton tutkimustyötä sekä rakentaa jalkapallon ja futsalin kehitystyötä palveleva tutkimusohjelma ja -verkosto sekä seurata kansallista ja kansainvälistä monitieteistä jalkapallotutkimusta.”

– Olemme löytäneet erinomaisen henkilön vastaamaan suomalaisen jalkapallon ja futsalin tutkimussuunnitelman rakentamisesta. Mihaly ymmärtää sekä huippujalkapallon että grassrootsin merkityksen ja on erittäin esiintymistaitoinen. On kunnia saada hänet tiimiimme, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen ylisti.

Szerovay aloittaa viisivuotisessa tehtävässään syksyllä 2020.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.