Teemu Pukki löysi menestyksen avaimet viheriöiden ulkopuolelta: ”Oli helpompi keskittyä jalkapalloon, kun se ei ollut enää elämäni tärkein asia”

© Kuva: Getty Images

Kotona asiat hyvin, niin myös kentällä kulkee. Norwichin suomalaistähti Teemu Pukki tarvitsi jalkapalloa suuremman onnen noustakseen peliurallaan seuraavalle tasolle.

30-vuotiaan Pukin viime kausi oli yhtä loistoa. 29 maalia naulannut Huuhkajat-hyökkääjä oli nostamassa Norwichia Valioliigaan. Kanarialinnut palasi pääsarjatasolle mestarina.

Norwichiin kesällä 2018 Brondby IF:stä ilmaiseksi siirtyneen Pukin vire ei ole hyytynyt tällä kaudella Valioliigassa. Osumia on syntynyt kuluvalla kaudella jo komeat 11 kappaletta.

Kun elämä kentän ulkopuolella tasaantui, Pukin oma peli vapautui ja suorituspaineet laskivat.

– Tapasin vaimoni siellä (Brondbyssä) ja saimme lapsen. Oli helpompi keskittyä jalkapalloon, kun se ei ollut enää elämäni tärkein asia, Pukki kertoi avoimesti Sky Sportsin haastattelussa.

– Joillekin pelaajille saattaa toimia paremmin asettaa jalkapallo kaiken muun edelle. Minulle se toimi toisinpäin. Kyse on siis ollut enimmäkseen henkisestä kasvusta.

Pukki saavutti myös syksyllä maajoukkueessa merkkipaalun. Norwich-taituri oli mukana saavuttamassa Suomelle historiallisen EM-kisapaikan. Kisaunelma saa kuitenkin vielä odottaa, sillä koronaviruspandemia siirsi kesän turnauksen vuodella eteenpäin.

Pukki on jatkamassa Norwichin kanssa valioliigakautta kesäkuun puolivälissä. Kanarialinnut taistelevat putoamista vastaan ja ovat sarjassa viimeisenä.

Pukki itse näkee kisojen siirtymisen tilaisuutena kehittää lisää omaa peliä.

– Se olisi ollut minulle täydellinen aika pelata EM-kisoissa, mutta uskon voivani kehittyä tänä vuonna vieläkin paremmaksi pelaajaksi. Haluan käyttää tämän vuoden oman pelini kehittämiseen, jotta olisin entistä valmiimpi, kun kisojen aika on.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.