Manchester United kukisti keskiviikkona Valioliigassa Sheffield Unitedin maalein 3-0. Sarjassa viidentenä olevien Punaisten Paholaisten sankari oli hattutempun tehnyt Anthony Martial, mutta historiallinen tapahtuma nähtiin ottelun 80. peliminuutilla.

Tuolloin, pelitilanteessa 3-0, Man Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjaer päätti tehdä kerralla peräti viisi pelaajavaihtoa. Toisin sanoen norjalainen vaihtoi kerralla puolet joukkueensa kokoonpanosta, maalivahti pois luettuna.

Kentän jättivät tehomies Martial, Bruno Fernandes, Paul Pogba, Marcus Rashford ja Mason Greenwood. Tilalle kirmasivat Odion Ighalo, Scott McTominay, Andreas Pereira, Daniel James ja Juan Mata.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Solskjaer ha hecho hoy historia: PRIMER ENTRENADOR QUE HACE CINCO CAMBIOS SIMULTÁNEOS EN UN PARTIDO OFICIAL.

Viittä samanaikaista vaihtoa ei ole aiemmin luonnollisesti nähty siksikään, että tavallisesti jalkapallosäännöt sallivat ottelun aikana kolme vaihtoa – ja mahdollisella jatkoajalla nykyään neljännen. Koronaviruspandemian johdosta eri sarjoissa sallitaan kuitenkin nyt poikkeuksellisesti viisi vaihtoa per peli, kunhan ottelunaikaisia ”vaihtotapahtumia” on korkeintaan kolme. Puoliajalla tehtäviä vaihtoja ei tähän lasketa.

Tätä sääntöä Ole Gunnar Solksjaer siis hyödynsi mitä näyttävimmin. Koska vaihdot tehtiin yhtä aikaa, ei niihin tuhrautunut aikaa, vaan koko setti hoidettiin kerralla.