Manchester Unitedin pelissä tehtiin historiaa – valmentaja teki kvintettivaihdon!

© Kuva: Getty Images

Manchester United kukisti keskiviikkona Valioliigassa Sheffield Unitedin maalein 3-0. Sarjassa viidentenä olevien Punaisten Paholaisten sankari oli hattutempun tehnyt Anthony Martial, mutta historiallinen tapahtuma nähtiin ottelun 80. peliminuutilla.

Tuolloin, pelitilanteessa 3-0, Man Unitedin valmentaja Ole Gunnar Solskjaer päätti tehdä kerralla peräti viisi pelaajavaihtoa. Toisin sanoen norjalainen vaihtoi kerralla puolet joukkueensa kokoonpanosta, maalivahti pois luettuna.

Kentän jättivät tehomies Martial, Bruno FernandesPaul PogbaMarcus Rashford ja Mason Greenwood. Tilalle kirmasivat Odion IghaloScott McTominayAndreas PereiraDaniel James ja Juan Mata.

Viittä samanaikaista vaihtoa ei ole aiemmin luonnollisesti nähty siksikään, että tavallisesti jalkapallosäännöt sallivat ottelun aikana kolme vaihtoa – ja mahdollisella jatkoajalla nykyään neljännen. Koronaviruspandemian johdosta eri sarjoissa sallitaan kuitenkin nyt poikkeuksellisesti viisi vaihtoa per peli, kunhan ottelunaikaisia ”vaihtotapahtumia” on korkeintaan kolme. Puoliajalla tehtäviä vaihtoja ei tähän lasketa.

Tätä sääntöä Ole Gunnar Solksjaer siis hyödynsi mitä näyttävimmin. Koska vaihdot tehtiin yhtä aikaa, ei niihin tuhrautunut aikaa, vaan koko setti hoidettiin kerralla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.