Napoli eteni lauantaina Italian cupin eli Coppa Italian loppuotteluun, kun se päätyi 1-1-tasapeliin Internazionalea vastaan. Aiempi osaottelu oli päättynyt Napolin 1-0-voittoon, joten Partenopei lunasti finaalipaikan yhteismaalein 2-1.

Loppuottelussa Napoli kohtaa Juventuksen, joka voitti toisessa välierässä AC Milanin vierasmaalisäännön turvin (1-1). Finaali pelataan ensi keskiviikkona Rooman olympiastadionilla.

Napolin päävalmentaja Gennaro Gattuso omisti lauantain esityksen siskolleen Francescalle, joka menehtyi aiemmin tässä kuussa vain 37 vuoden iässä. Francesca oli ollut helmikuusta asti sairaalassa tehohoidossa harvinaisen sairauden takia.

– Omistan tämäm tuloksen siskolleni ja perheelleni, sanoi Gattuso Napolin verkkosivuilla.

– Pelaajat olivat uskomattoman omistautuneita tänään kentällä. Olen kiitollinen heille, koska he pelasivat puolestani ja he ovat tukeneet minua.

Gattuso muisti myös koronavirukseen menehtyneitä ihmisiä. Lauantainkin ottelu pelattiin suljettujen ovien takana viruksen leviämisen välttämiseksi.

– Olemme menettäneet tuhansia ihmisiä. Maailma on muuttunut.

– Stadionille tuleminen kasvomaskien kanssa ja kaukana ihmisistä istuminen, se kaikki on outoa, mutta sitä ei voi verrata siihen, että olemme menettäneet niin monia ihmisiä.

LUE MYÖS: