Saksan jalkapalloliitto ei rankaise George Floydille tukensa osoittaneita pelaajia – ”Kunnioitamme ja ymmärrämme pelaajien toimintaa”

© Kuva: Getty Images

Saksan jalkapalloliitto DFB ei eio rangaista pelaajia, jotka osoittivat solidaarisuutta Black lives matter -liikkeelle protestoimalla tummaihoisen yhdysvaltalaisen George Floydin surmaa.

DFB kertoo tiedotteessaan, että se aikoo noudattaa tätä linjaa myös jatkossa.

Viime viikonlopun Bundesliiga-kierroksella Schalken Weston Mckennie ilmaisi kantansa käsivarsinauhalla, Borussia Mönchengladbachin Marcus Thuram polvistumalla ja Borussia Dortmundin Achraf Hakimi ja Jadon Sancho aluspaitaansa kirjoitetuilla teksteillä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa kieltää säännöissään pelaajilta poliittiset, uskonnolliset ja henkilökohtaiset viestit, mutta se on pyytänyt sarjoja käyttämään ”maalaisjärkeä” ja ottamaan asiayhteyden huomioon, kun puhutaan pelaajien henkilökohtaisista mielenilmauksista.

Sancho sai keltaisen kortin paljastettuaan viestinsä, mutta varoitus tuli pelipaidan riisumisesta, eikä viestistä itsestään.

– DFB on jyrkästi kaikkia rasismin, syrjinnän ja väkivallan muotoja vastaan ja puolustaa suvaitsevaisuutta, avoimuutta ja monimuotoisuutta. Ne ovat arvoja, jotka ovat myös DFB:n säännöissä, kommentoi DFB:n presidentti Fritz Keller liiton tiedotteessa.

– Kunnioitamme ja ymmärrämme pelaajien toimintaa.

Poliisiväkivaltaan kuolleen Floydin kohtalo on johtanut mielenosoituksiin ympäri Yhdysvaltoja.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!