Eilen, torstaina, julkaistiin sivustomme viimeinen Veikkausliigan joukkue-ennakko alkavalle kaudelle. Olemme laittaneet joukkueet paremmuusjärjestykseen ja kirjoittaneet kattavan esittelyn jokaisesta ryhmästä.

Joukkue-ennakoistamme löydät muun muassa viime kauden kertauksen, valmennuksen ja pelaajiston esittelyt, ihanneavauksen sekä toteutuneet siirrot.

Ennen heinäkuussa alkavaa kautta sivustollemme ilmestyy vielä paljon muutakin Veikkausliigaan liittyvää sisältöä, joten kannattaa seurata kanaviamme sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi sivustollamme on julkaistu ennakot jo alkaneista Kansallisesta liigasta sekä Miesten Kakkosesta. Pääset tutustumaan ennakoihin klikkaamalla sarjan nimeä. Myös Miesten Ykkösestä on tulossa ennakko vielä kesäkuun puolella.

Alla esittelemme SuomiFutiksen Veikkausliiga-rankingin kokonaisuudessaan. Pääset tutustumaan joukkue-ennakoihin artikkelin lopusta löytyvästä luettelosta.

Kaikki Veikkausliigan ennakkopaketin artikkelit luettavissa TÄÄLTÄ

SuomiFutiksen Veikkausliiga-ranking 2020

12. Rovaniemen Palloseura

”Monen on nyt pelattava elämänsä kausi. Muinosten, kokkojen ja nuorempienkin vastuunkantajien on otettava joukkue harteilleen. Tällä hetkellä heitä ei ehkä ole RoPS:ssa riittävästi.”

11. Turun Palloseura

”Ensi kauden tavoite on selvä, pysyä liigassa. Jatkuva hissiliike Ykkösen ja liigan välillä kuormittaa taloutta paljon. Seuraavaksi TPS:n pitäisi nostaa itsensä keskikastin joukkueeksi. Se on helpommin sanottu kuin tehty.”

10. IFK Mariehamn

”Rajusti muuttuneen joukkueen ei kannata lähteä tavoittelemaan kuuta taivaalta. Joka tapauksessa sen verran laadukkaita värväyksiä IFK Mariehamn on onnistunut nytkin tekemään, että SuomiFutis uskoo Ahvenanmaalla pelattavan Veikkausliiga-futista myös kaudella 2021.”

9. FC Lahti

”Kauden onnistuminen mitataan Lahden suhteen pienessä haarukassa. Ylempi loppusarja olisi jo iso saavutus, mutta hirveän syvälle sarjataulukon syövereihin Lahtea on myöskään vaikea kuvitella.”

8. FC Haka

”Haka palannee Veikkausliigaan suhteellisen valmiina. Se tuskin löytyy putoamistaistelusta, mutta vielä epätodennäköisempää on, että Haka pelaisi jo kaudella 2020 mitaleista.”

7. Helsingin IFK

”Jos brassit takovat tehoja tasaiseen tahtiin ja Origi venyy pariin huippukoppiin joka pelissä, tulos voi olla yllättävänkin kovaa. Sillä tahdilla HIFK:lla on hyvä sauma selviytyä runkosarjan päätteeksi kuuden parhaan joukkoon ja päästä mestaruussarjaan.”

6. Seinäjoen Jalkapallokerho

”SJK on tehnyt useita nimekkäitä pelaajahankintoja. Kun kentän laidalla häärii Veikkausliigan viime kauden parhaaksi valittu valmentaja Jani Honkavaara, on odotukset pakkokin nostaa korkealle. Jos ei SJK tällä materiaalilla nouse taistelemaan mitalisijoista, niin on syytä pohtia huolella, mikä organisaatiossa oikein on pielessä.”

5. Ilves

”Viime kaudella Ilveksen eväät loppuivat kesken. Alkavalla kaudella sama ei saa toistua, jos Wissin suojatit mielivät mitalikamppailuun.”

4. FC Inter

”Arviomme on, että tällä kaudella Inter ei mestaruudesta pelaa, mutta nappisuorituksella mitali ja europelit voivat olla jälleen haarukassa. Sijoitus löytynee todennäköisimmin sarjan ylemmästä keskikastista.”

3. Kuopion Palloseura

”KuPSin miehistö on kokenut rajun muutokseen viime kauteen nähden. Joukkueen materiaali on silti erittäin kova, ainakin paperilla. Mikäli Erlandsen saa joukkueen pelaamaan haluamallaan tavalla, pystyy KuPS taistelemaan jopa mestaruudesta.”

2. FC Honka

”Jos Honka saa hyvän startin kauteen ja kehittää peliään aiempien kausien tapaan sesongin edetessä, joukkue taistelee jälleen mitaleista – ja jopa mestaruudesta.”

1. Helsingin Jalkapalloklubi

”HJK on noussut Suomessa sellaiselle valtaistuimelle, jossa siltä odotetaan joka vuosi mestaruutta. Se on itsessään jo kunnioitettava suoritus. Kääntöpuolena on se, että kaikki muu kuin mestaruus lasketaan epäonnistumiseksi.”

[table id=95 /]