Koronaviruspandemia on tehnyt jalkapallovuodesta täysin poikkeuksellisen. Arvoturnauksia on jouduttu siirtämään, maaliskuusta toukokuuhun jalkapalloa ei pelattu pariin kuukauteen juuri missään, ja kansallisia sarjoja ja europelejä pelataan Keski- ja Etelä-Euroopassa hyvin poikkeuksellisesti heinä-elokuussa.

Vaikutuksia koronaviruksella oli tunnetusti Suomenkin jalkapallosarjoihin. Sarjojen piti käynnistyä jo huhtikuussa, mutta Veikkausliiga alkaakin vasta 1. heinäkuuta. Kakkonen ja Kansallinen Liiga alkavat tällä viikolla, ja Ykkönen kesäkuun lopussa.

Poikkeuksellisten aikataulujen takia myös siirtoikkuna on pantu uusiksi. Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA on myöntänyt Palloliiton hakeman kolmen viikon jatkoajan siirtoikkunalle. Näin Suomessa kesän siirtoikkuna aukeaa 20. heinäkuuta ja sulkeutuu vasta 6. syyskuuta.

Edellämainittu siirtoikkunan ajankohta koskee kansainvälisten siirtojen osalta Veikkausliigaa, Kansallista liigaa, Miesten Ykköstä ja Kakkosta sekä Naisten Ykköstä. Kotimaisten siirtojen osalta se koskee Veikkausliigaa ja Miesten Ykköstä. Muissa sarjoissa kotimaan siirtoikkuna on yhtäjaksoisesti auki 13. syyskuuta saakka.

[readmore from=Veikkausliiga]

Sopimuksettomia pelaajia Veikkausliigan seurat voivat toki hankkia joukkueisiinsa jo ennen siirtoikkunan aukeamista heinäkuussa. Tunnetuimpia ”vapaita agentteja” ovat esimerkiksi Mika Ojala (viime kaudella Inter), Akseli Pelvas (HJK), Hampus Holmgren (VPS) ja Njazi Kuqi (HIFK).

Sopimuksetta ovat edelleen myös Veikkausliigassa pelanneista ulkomaalaisista muun muassa Mihkel Aksalu (SJK), Gael Etock (FC Lahti), David Addy (Ilves), Luciano Balbi (Inter), Simon Silverholt, Dylan Murnane ja Amos Ekhalie (kaikki IFK Mariehamn), Hendrik Helmke ja Yessy Mena (KPV), Reuben Ayarna (KuPS) sekä Mohamadou Sissoko, Sergio Llamas, Agnaldo ja Taye Taiwo (kaikki RoPS).

Lähde: Transfermarkt