Torstain iso puheenaihe suomalaisen jalkapallon ympärillä oli tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk) vastaus kirjalliseen kysymykseen yleisörajoituksia koskien. Perjantaina kirjallisen kysymyksen laatinut kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) antoi vahvan signaalin siitä, että seuroille olisi tulossa ensi viikolla mieluisia uutisia.

Kiuru kirjoitti Twitterissä, että hallitus haluaa itse kertoa asiasta ensi viikolla tarkemmin, mutta hänen mukaansa yli 500 katsojan tapauskohtainen harkinta on toteutumassa. Päätös hyödyttäisi varsinkin Veikkausliigaa, mutta myös esimerkiksi Ykköstä sekä joiltain osin Kansallista liigaa.

– Pallo hyökkäyspäädyssä. Sportti aiheesta agendalla. Hallitus haluaa itse kertoa hyvät uutiset ensi viikolla. Normaalia politiikassa. Yli 500 henkilöä toteutuu. Sportti voitti. Terveyskylki edellä. Hanna hoitaa, Kiuru kirjoitti viitaten ministeri Hanna Kososeen.

SuomiFutis-sivusto tavoitti Kiurun perjantaiaamuna.

– Ministeri (Kosonen) on itsekin sanonut, että ensi viikolla käydään keskustelut ja hän ajaa sitä vahvasti eteenpäin. Kyllähän sieltä rivien välistä on ollut vahvasti luettavissa, että näin tulee tapahtumaan. Enkä usko, että hallituspuolueiden edustajat olisivat niin vahvasti ottaneet kantaa, jos siellä ei olisi näppituntumaa siitä, että tämä etenee. Uskon, että näin tulee tapahtumaan, Kiuru kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

[readmore from=kiuru-pauli]

Kiuru on pitänyt asiaa vahvasti esillä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Osasyy Kososen torstaisen vastauksen vaatimattomaan antiin löytyy Kiurun mukaan politiikan toimintatavoista. Kosonen käytännössä kertoi vastauksessaan vain sen, että asiaa käsitellään lähiaikoina.

– Politiikassa tämä toimii niin, että jos opposition edustaja tekee ministerille kirjallisen kysymyksen, niin se ei olisi politiikan logiikan kannalta järkevää antaa sellaista vastausta opposition edustajalle, että ”hyvä huomio, nostit tärkeän asian esille ja nyt teemme tähän asiaan muutoksen”, jolloin se kiitos tulisi tavallaan opposition edustajalle. Enkä syytä tästä ministeriä, näin se vaan politiikan logiikka tahtoo toimia, Kiuru totesi.

Jos et näe Kiurun alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Pauli Kiuru

@KiuruPauli
KATSOMO-CASE. Pallo hyökkäypäädyssä. Sportti aiheesta agendalla. Hallitus haluaa itse kertoa hyvät uutiset ensi viikolla. Normaalia politiikassa. Yli 500 hlöä toteutuu. Sportti voitti. Terveyskylki edellä. Hanna hoitaa.
#Veikkausliiga #pesis @SuomiFutis #kokoomus @KosonenHanna