Barcelona-legenda puolustaa kritiikin kohteena olleita tulevia MM-kisoja – ”Ihmiset tulevat yllättymään”

© Kuva: Getty Images

Qatar järjestää jalkapallon seuraavat MM-kisat vuonna 2022. Kisat pelataan poikkeuksellisesti talvella. Kesän kuumuuden vuoksi turnaus pelataan marraskuun ja joulukuun aikana.

Qatarin järjestämä turnaus on saanut hurjan määrän kritiikkiä esimerkiksi työntekijöiden huonojen työolosuhteiden vuoksi. Joidenkin tietojen mukaan jopa yli tuhat työntekijää on kuollut stadioneiden rakentamisten aikana työmaalla. Mediassa on myös ollut esillä, että maa sai kisat itselleen korruption ja lahjonnan avulla.

Barcelonan legenda, entinen keskikenttäpelaaja Xavi siirtyi Al Saddin riveihin pelaamaan Qatariin vuonna 2015. Hän lopetti pelaajauransa qatarilaisseurassa keväällä 2019, ja siirtyi sen jälkeen suoraan joukkueen päävalmentajaksi.

Espanjalainen puolustaa kisaisännäksi valittua Qataria Marcan haastattelussa.

– Tämä maa on kehittynyt valtavasti. Kahdeksasta stadionista viisi on jo melkein valmiina. Maa on muuttunut paljon. Nyt täällä on paljon moottoriteitä, ravintoloita ja hotelleja. Qatar kehittyy vauhdikkaasti, Xavi totesi.

– Melkein kaikki stadionit edustavat jotain arabialaista kulttuuria, ja se tekee kisoista spesiaalit. MM-kisoista tulee historialliset, siitä ei ole kahta kysymystä. Ihmiset tulevat yllättymään Qatarista. Yleisesti on ollut paljon ennakkokäsityksiä ja kritiikkiä, mutta Qatarilla on kaikki tarvittava: pieni, hyvin vastaanottava ja kaunis maa. Kisoista tulee historialliset, espanjalainen päätti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.