Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Birminghamin keskikenttäpelaaja Jude Bellingham siirtyy Borussia Dortmundiin ”pitkällä sopimuksella”, kertoo saksalaisseura tiedotteessaan.

Bellingham, 17, liittyi Birminghamin akatemiaan seitsemänvuotiaana. Hänestä tuli Birminghamin historian nuorin debytantti, kun hän pelasi ensiottelunsa miesten joukkueessa 16 vuoden ja 38 päivän iässä vieden ennätyksen seuralegenda Trevor Francisilta.

Kuluvalla kaudella Bellingham on pelannut 43 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen kolme. Hän on edustanut Englantia nuorten maajoukkueissa ja toiminut alle 17-vuotiaiden ikäluokan kapteenina.

Sky Sportsin mukaan Dortmund maksaa Bellinghamista Birminghamille noin 28,5 miljoonaa euroa, mutta summa saattaa kohota vielä monella miljoonalla riippuen erilaisten bonusten täyttymisestä.

Hänestä tulee siirtonsa myötä kallein 17-vuotias pelaaja jalkapallon historiassa. Aiemmin ennätys kuului brasilialaishyökkääjä Alexandre Patolle, josta AC Milan maksoi 24 miljoonaa euroa Internacionalille vuonna 2007.

Bellinghamin perässä oli myös monia muita Euroopan huippuseuroja, kuten Chelsea, Real Madrid, Bayern München ja Manchester United.

Hän liittyy uuden seuransa harjoitusvahvuuteen kuunvaihteessa.

Borussia Dortmund

@BlackYellow
Borussia Dortmund have completed the signing of Jude Bellingham from Birmingham City FC on a long-term deal!