FC Haka on tiedottanut kotisivuillaan useista pelaajauutisista. Näistä merkittävin on, että 32-vuotiaan keskikenttäpelaajan Medon sopimusta on jatkettu kauden loppuun.

Sierraleonelainen Medo liittyi Hakan joukkueeseen keväällä hieman ennen koronapandemian yltymistä Suomessa. Sopimuksessa olleen pykälän mukaan tilannetta arvioitiin uudelleen siirtoikkunan auettua, ja Haka ja Medo päättivät käyttää option. Medo on pelannut kaikissa Hakan viidessä sarjapelissä, ollen neljässä näistä avauskokoonpanossa.

– Hän (Medo) on näyttänyt olevansa pelimies ja ehdottomasti halusimme pitää hänet täällä. Hänkin halusi mielellään jatkaa meillä loppukauden, joten halu oli molemminpuolinen, Hakan valmentaja Teemu Tainio toteaa.

Ykkösen viime kauden maalikuninkaalle Salomo Ojalalle sekä nuorelle Maximus Tainiolle Haka puolestaan hakee pelituntumaa lainaamalla kaksikon yhteistyöseuraansa AC Kajaaniin. Ojala ja Tainio ovat AC Kajaanin käytössä lauantain MYPA-ottelussa. Alustavasti laina kestää vain yhden ottelun.

– Kun meillä on tällainen mahdollisuus AC Kajaanin kanssa, niin olisi typeryyttä olla käyttämättä sitä. ”Maxilla” on niin pitkä aika edellisestä pelistä, että hän tarvitsee ehdottomasti pelituntumaa, ja Salomoa haetaan huippukuntoon, Tainio selvittää.

[readmore from=Haka]

– Näen tämän molemmille pelaajille hyvänä asiana. Hienoa, että tällainen tilaisuus järjestyi Kajaanin kanssa ja molemmat saavat ainakin yhden pelin.

23-vuotias Salomo Ojala on pelannut kaikissa viidessä Hakan sarjaottelussa, joista kolmessa avauksessa. Tehomerkintöjä hänelle ei ole vielä tilastoitu. Maximus Tainio ei ole veikkausliigadebyyttiään vielä tehnyt.