Veikkausliiga saatiin käyntiin kuluvan kauden osalta keskiviikkona viiden ottelun voimin. Hallitseva mestari aloitti kautensa voitokkaasti, kun se tyrmäsi HIFK:n Helsingissä lukemin 0-3.

KuPS sai otteluun räjähtävän startin, kun se siirtyi kamppailussa johtoon jo kolmannella minuutilla. Paluun kuopiolaisten riveihin lainasopimuksella täksi kaudeksi tehnyt Urho Nissilä keskitti pallon takatolpalle, josta brasilialaiskärki Lucas Rangel puski pallon maaliin.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Mestari-KuPS ja Veikkausliigakauden 2020 avausmaali Lucas Rangelin nimiin! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3640017

KuPS tuplasi johtonsa vain neljä minuuttia myöhemmin. Nissilän loistava läpisyöttö löysi Ilmari Niskasen, joka viimeisteli varmasti tulostaululle lukemiksi 0-2.

Kuopiolaisten hurja alku sai jatkoa 14. minuutilla, kun savolaiset iskivät jo kolmannen osuman. Sakari Mattila menetti pallon alimpana pelaajana kovasti prässännelle Niskaselle, joka keskitti pallon boksin sisään Nana Boatengille. Ghanalainen laukoi pallon volleylla etukulmaan.

KuPS aivan hurjana - alle vartti ja taululla jo 0-3! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3640029

Avauspuoliaika toi kuopiolaisille myös ikäviä uutisia, sillä Rangel loukkasi takareitensä ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon.

Toisella puoliajalla ei enää maaleja nähty. Lähimmäksi pääsi vieraiden Ville Saxman, mutta hänen yrityksensä osui ainoastaan tolppaan. HIFK sai ottelussa vain yhden laukauksen maalia kohti.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
90min HIFK - KuPS 0-3.

Mestarillinen peliesitys, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä ensimmäisen vartin jälkeen. Ensi viikolla jatketaan kotiavauksella, BANZAI! #KuPS #veikkausliiga