HJK jyräsi Veikkausliigan avauksessa – Ilveksellä 20 laukausta kohti maalia!

© Kuva: Juha Tamminen
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

HJK haki vakuuttavan esityksen jälkeen täydet kolme pistettä Veikkausliigan avauksestaan FC Lahden vieraana. Kotijoukkue oli pelin alussa hieman terävämpi, mutta HJK:n siirryttyä johtoon ei sen voitto ollut enää missään vaiheessa uhattuna. Sarjan suurin voittajasuosikki otti kauteen jokseenkin täydellisen startin.

HJK:n kauden ensimmäisen maalin teki yksi sarjan nimekkäimmistä paluumuuttajista, Huuhkajien vakiokalustoon kuuluva Rasmus Schüller. Lahden puolustus ei saanut purettua kunnolla kulmapotkun jälkitilanteessa rangaistusalueella pomppinutta palloa, ja Schüller laukoi suoraan ilmasta 18 metristä pallon tarkasti maalin alakulmaan. Tällöin oli pelattu 34 minuuttia.

Lahti ei ehtinyt takaiskumaalin jälkeen juurikaan hengähtää, kun omissa toi taas. Vain kaksi minuuttia avausmaalista HJK:n hyökkäys vyöryi oikealta, ja keskitys tavoitti Tim Väyrysen. Väyrysen pusku osui tolppaan, mutta RoPS:sta kotiin palannut Lucas Lingman siirsi maalin edustalta pallon tyhjään verkkoon.

Ottelun kolmas maali syntyi 64. minuutilla, kun Lahden laitapuolustaja Teemu Jäntti ohjasi pallon takatolpalta epäonnisesti omaan maaliin. Pian maalin jälkeen Jäntti otettiin vaihtoon, ja suosionosoitusten saattelemana ensiesiintymisensä tällä kaudella teki 14 vuoden poissaolon jälkeen Veikkausliigaan palannut Lahden oma poika Kari Arkivuo.

HJK:n voitto oli täysin oikeutettu, joskin FC Lahtikin hätyytteli muutaman kerran vaarallisesti HJK:n maalia. Loppunumerot 4-0 olivat vaihdossa aloittaneen Roope Riskin käsialaa. Lucas Lingman vapautti Riskin karkuun, ja tämä chippasi pallon nätisti vastaan tulleen Patrick Rakovskyn yli takatolpan kautta sisään.

Valkeakoskella sarjanousija Haka ja viime kauden pronssijoukkue Honka tasasivat pisteet maalein 1-1. Hakan maalin teki Suomeen palannut Eero Markkanen ensimmäisen puoliajan rangaistuspotkusta. Hongan tasoituksesta vastasi vajaan tunnin kohdalla 19-vuotias ghanalainen Nasiru Banahene. Viimeiset reilut 20 minuuttia Honka pelasi yhden miehen vajaalla Jonas Leväsen saatua toisen keltaisen korttinsa.

Ilves oli Ratinassa kahteenkin otteeseen tappiolla IFK Mariehamnia vastaan, mutta nousi toisen jakson neljällä maalillaan 4-3 -voittoon. Ilvekselle tilastoitiin Veikkausliigan kotisivujen mukaan ottelussa käsittämättömät 20 laukausta kohti maalia (yhteensä laukauksia 28), joten IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman oli sananmukaisesti täystyöllistetty.

Ilveksen maalintekijät olivat Lauri Ala-MyllymäkiJairTiemoko Fofana ja Eero Tamminen. IFK Mariehamnin kauden avausmaalin teki ensimmäisellä puoliajalla Albion Ademi. 2-1 -johtoon vierasjoukkue siirtyi Felipe Aspegrenin erikoisella omalla maalilla. Lisäajalla syntynyt 4-3 -lohtumaali merkittiin nuorelle Joel Karlströmille.

Jairin 2-2- tasoitusmaali oli todella komea pommi aivan yläkulmaan. Maalia kelpaa ihastella useamminkin.

Seinäjoella SJK voitti TPS:n maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Matej Hradecky 11. peliminuutilla. Hradecky rokotti siten kasvattajaseuraansa. TPS:n puolustaja Juhani Pikkarainen ajettiin lisäajalla ulos toisen varoituksen myötä.

Puolustava mestari KuPS voitti Töölössä HIFK:n maalein 3-0. Pelin kaikki maalit syntyivät jo ensimmäisellä 15-minuuttisella. Koko veikkausliigakauden ensimmäisen maalin tei Lucas Rangel, joka jätti myöhemmin ensimmäisellä puoliajalla kentän takareisivamman takia.

Liekeissä olivat Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen. Nissilä tarjoili erinomaisen upeat syötöt KuPS:n kahteen ensimmäiseen maaliin, ja Niskanen kirjautti tehot 1+1. Niskasen passista loppunumerot 3-0:aan taiteili Nana Boateng. KuPS:n ottelusta voi lukea lisää täältä.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!