Katso: 30 vuoden piina päättyi – tältä Liverpoolin mestaruusjuhlat näyttivät, tuhannet ihmiset juhlivat kaduilla kielloista huolimatta

© Kuva: Getty Images

Liverpool julistettiin keskiviikkoiltana Valioliigan mestariksi yli 30 vuoden tauon jälkeen. Chelsea kaatui näytöstyyliin maalein 5-3, jonka jälkeen juhlat olivat valmiina alkamaan.

Mestaruuspokaali luovutettiin Anfieldilla, vaikka Liverpoolilla on vielä yksi sarjaottelu jäljellä. Viimeisessä ottelussa Liverpool matkustaa Newcastlen vieraaksi. Näin ollen Liverpool sai juhlia mestaruutta kotonaan.

Mestaruuspokaalin luovutti Liverpool-legenda Sir Kenny Dalglish, joka oli johdattamassa Liverpoolin edelliseen mestaruuteen managerina vuonna 1990. Liverpoolin nykyinen kapteeni Jordan Henderson sai nostaa himoitun pokaalin ilmaan.

– Olemme odottaneet niin kauan. Ylös (lavalle pokaalinjakoon) käveleminen oli mahtavaa. Kaverit ovat ansainneet tämän tilaisuuden ja onneksi perheet saivat olla paikalla katsomassa, Henderson kommentoi BBC:n mukaan.

Koronaviruksen takia Anfield oli lähes tyhjillään. Ainoastaan joukkueen lähiomaiset pääsivät stadionille juhlimaan mestaruutta.

Yksi juhlituista sankareista oli tietysti manageri Jürgen Klopp, joka on reilun vuoden aikana tuonut Liverpooliin muun muassa Mestarien liigan sekä Valioliigan mestaruuden. Kun pokaali oli nostettu ilmaan, joukkue lauloi seuran tunnuskappaleen ”You’ll Never Walk Alone”. Klopp lähetti myös tärkeät terveiset faneille.

– En voi auttaa, jos ei nähdä sitä, että teemme tätä teille. Teitte (kannattajat) meidät niin onnelliseksi, meidän tulisi kuitenkin juhlia kotona. Valmistautua juhlimaan ja kunhan tämä (korona)virus on selätetty, aiomme pitääkin isot juhlat, Klopp totesi.

Kannattajat eivät kuitenkaan kuunnelleet Kloppin sanoja. Tuhannet ihmiset kerääntyivät Anfieldin ulkopuolelle juhlimaan mestaruutta kielloista ja varoituksista huolimatta. Ottelun aikana väkeä oli selvästi vähemmän, mutta päätösvihellyksen jälkeen kadut täyttyivät. Poliisi joutui lopulta hätistelemään kannattajia pois Anfieldin läheisyydestä.

Alta voit katsoa kuvia Liverpoolin mestaruusjuhlista.

Liverpool voitti Chelsean maalein 5-3. Kuva: Getty Images.
Liverpoolin nimi kaiverrettiin mestaruuspokaaliin 30 vuoden tauon jälkeen. Kuva: Getty Images.
Liverpool-legenda Sir Kenny Dalglish jakoi mestaruuspokaalin kapteeni Jordan Hendersonille. Kuva: Getty Images.
Tyhjän Anfieldin keskellä Liverpoolin joukkue juhli Valioliigan mestaruutta. Kuva: Getty Images.
Tuhannet Liverpool-fanit kerääntyivät Anfieldin ulkopuolelle ottelun loppuhetkillä. Kuva: Getty Images.
Lopulta väkeä oli niin paljon, että poliisi joutui hajoittamaan ihmisjoukon pois Anfieldilta. Kuva: Getty Images.
Jordan Henderson nostaa himoitun pokaalin ilmaan. Kuva: Getty Images
Soihdut paloivat Anfieldin ulkopuolella. Kuva: Getty Images.
Liverpool-kannattajien pitkä odotus päättyi. Kuva: Getty Images.
Anfieldin sisällä juhlat jatkuivat kentän puolella. Kuva: Getty Images.
Jürgen Klopp juhli valmennusryhmänsä kanssa. Kuva: Getty Images.
Joe Gomez, Georginio Wijnaldum sekä Virgil van Dijk pokaalin kanssa poseeraamassa. Kuva: Getty Images.
Brasilialaiset Fabinho, Roberto Firmino sekä Alisson Becker lähettivät terveiset taivaaseen. Kuva: Getty Images.
Valioliigan mestarit 2020: Liverpool FC. Kuva: Getty Images.