Tuore Valioliigan mestari Dejan Lovren, 31, on hyvästellyt Liverpool FC:n. Kroatialaistoppari jatkaa uraansa Venäjän Superliigan mestaruuden jokseenkin yhtä ylivoimaisesti voittaneessa Pietarin Zenitissä. Molemmat seurat vahvistivat siirron maanantaina.

ФК «Зенит»

@zenit_spb
Официально: Деян Ловрен — игрок «Зенита»! 💙

Соглашение с игроком рассчитано на три года.

Добро пожаловать, Деян!

fc-zenit.ru/news/2020-07-2…

Lovren solmi Zenitin kanssa kolmivuotisen sopimuksen. Venäläisseura maksaa puolustajasta tiettävästi 12 miljoonan euron siirtokorvauksen.

– Jälleen yksi Liverpool FC:n legenda jättää seuran. Siitä lähtien, kun tulin tänne, on hän ollut erittäin, erittäin tärkeä joukkueen runkopelaaja, valmentaja Jürgen Klopp kehui Lovrenia.

– Hän pelasi suurenmoisia otteluita ja teki 4-3 -voitossa Borussia Dortmundista yhden tärkeimmistä maaleistaan meille. Terveenä ollessaan hän oli erittäin usein kokoonpanossa. Lovren on mahtava pelaaja ja hieno luonne.

Dejan Lovren pelasi Liverpoolissa kaikkiaan kuusi kautta. Tällä kaudella valioliigaotteluita kertyi kymmenen, mutta koronatauon jälkeen hän pelasi vain 17 minuuttia. Yhteensä Lovren pelasi Liverpoolin edustusjoukkueessa 185 ottelua. Niissä hän teki kahdeksan maalia ja syötti viisi.

[readmore from=Liverpool]

Lovrenin lähdön myötä Liverpoolin toppariosastolle jäävät Virgil van Dijk, Joël Matip ja Joe Gomez. Korvaajalle on siten tarvetta. Saksalaismedian mukaan yksi kärkikandidaateista on Schalken 20-vuotias Ozan Kabak. Schalke pyytää Kabakista tiettävästi 35 miljoonan euron siirtokorvausta.

Galatasarayn kasvatti siirtyi Turkista VfB Stuttgartiin tammikuussa 2019, ja jatkoi sieltä seuraavana kesänä Schalkeen. Päättyneen bundesliigakauden aikana Kabak pelasi 26 ottelua, joissa hän teki kolme maalia. Turkin A-maajoukkueessa Kobak debytoi viime marraskuussa.

Lähde: Transfermarkt