Päävalmentaja uskoo Teemu Pukin jatkavan Norwichissa: ”Hän on meille uskomattoman tärkeä pelaaja ensi kaudella”

© Kuva: Getty Images

Norwichin kausi päättyi Valioliigassa rumaan 5−0-tappioon Manchester Citylle.

”Kanarialinnut” lähti otteluun panoksettomasta tilanteesta, sillä putoaminen takaisin Mestaruussarjaan on ollut varma jo muutaman kierroksen ajan.

Norwich esitti ajoittain pirteitä otteita pääsarjassa, mutta lopulta Daniel Farken luotsaama ryhmä putosi Valioliigasta selvällä erolla.

Teemu Pukin alkukausi oli loistava, mutta kevätkausi noudatteli samaa linjaa muun joukkueen suoritustason kanssa. Kotkalainen ei onnistunut maalinteossa tammikuun jälkeen, eikä maaliverkko heilunut koronaviruksen aiheuttaman tauonkaan oltua ohi.

Päävalmentaja Farke kommentoi Pukin tilannetta seurassa kauden viimeisen ottelun päätyttyä.

− Hän on meille avainpelaaja. Hän oli avauskokoonpanossa 32 pelissä, jo se kertoo luotostani ja uskostani häneen, Farke sanoi Norwich Evening Newsin mukaan.

Pukki teki päättyneellä kaudella 11 maalia Valioliigassa. Hän oli mukana isossa osassa joukkueensa osumista.

− Hän oli taas paras maalintekijämme. Toinen osa kaudesta oli hänelle vaikea, sillä meillä oli joukkueena hankaluuksia, Farke pohti.

Pukin kautta voi heikosta kevätsesongista huolimatta pitää onnistuneena. Pukki löi syksyllä läpi Englannin pääsarjassa ja johdatti maaleillaan Huuhkajat EM-karsinnoista lopputurnaukseen.

− Hän on todella tärkeä meille ja Suomen maajoukkueelle. Kauden toisesta puoliskosta oli nähtävissä, että hän oli hieman väsynyt, Farke totesi.

Pukin tulevaisuudella on spekuloitu paljon. Monien mielestä suomalaishyökkääjän pitäisi jatkaa Valioliigassa, vaikka Norwich putosi Mestaruussarjaan.

Jotkut taas näkevät, että heikko kevätkausi osoitti, että Pukin kannattaisi jatkaa Norwichissa, sillä Englannin kakkostasolla on todennäköisempää saada onnistumisia. Hyvä vire olisi tärkeä myös EM-kisoja ajatellen.

Farken kommenteista voi päätellä, että saksalaisvalmentaja kaavailee Pukkia Norwichin ensi kauden joukkueeseen.

− Haluamme hänen lataavan akkuja, jotta hän saisi uuden, raikkaan startin. Olen melko varma, että hän on meille uskomattoman tärkeä pelaaja ensi kaudella, Farke mietti.

Pukilla on sopimus Norwichin kanssa kesään 2022 saakka, joten mahdollisen ostajan pitäisi maksaa seuralle siirtosumma, jos Pukki lähtisi Norwichista toisaalle.

Farke sen sijaan ei mieti Pukin lähtöä.

− Tuen häntä aina, ja uskon, että Mestaruussarjan tasolla hänelle on helpompaa tehdä maaleja kuin Valioliigassa, Farke sanoi.

Uusimmissa siirtohuhuissa Pukkiin on osoitettu kiinnostusta muun muassa Turkista. Valioliigassa 11 maalia tehnyt hyökkääjä lienee huhujen kohteena vielä useamminkin.

− Olen aika varma, että näemme Teemun auttavan meitä vielä monissa paikoissa, Farke puolestaan pohti lopuksi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.