Kirjoitimme torstaina siitä, kuinka TPS:n tuore valmentaja Jonatan Johansson lentää Rovaniemelle ollakseen joukkueen mukana Veikkausliigan jumbofinaalissa RoPS:n ja TPS:n välillä. Kentän laidalle Johansson ei kuitenkaan vielä pääse, sillä häntä koskee yhä kahden viikon omaehtoinen koronakaranteeni miehen saavuttua Skotlannista Suomeen vasta viime sunnuntaina.

Johanssonille tehdyn koronatestin tulos oli negatiivinen, ja hän on pitänyt suositeltuja turvavälejä työnsä aloitettuaan. Joukkoliikennevälineitä on kuitenkin kehotettu välttämään koronakaranteenin aikana, ja RoPS:n näkemys vaikuttaisi olevan, ettei TPS ja Johansson tuota kohtaa suosituksesta täytä. Asian huomasi myös jalkapalloselostaja Velja Engström.

Velja Engström

@veljaengstrom
Tämän RoPSin uudelleentwiittauksen tarkoitus ei liene kenellekään vaikea tulkittava... #Veikkausliiga #fctps

Jonatan Johansson kommentoi ensimmäisen työviikkona toimintatapoja Yle Urheilulle näin.

– Olen ollut siellä (Kupittaan harjoituskentän vieressä sijaitsevassa toimistossa) yksin, syönyt yksin ja tullut vain vetämään treenit sekä palaverit kentälle. Se oli meille ihan ehdoton asia, että seuraamme kaikki suositukset, mitä valtiolta on tullut.

Samassa jutussa kantansa ilmaisi myös Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa. Marjamaa korostaa, että mistään poikkeusluvasta ei ole kyse.

– Ei ole mitään erivapauksia tai erityistä lupaa. Suosituksemme tulevat suoraan THL:n suosituksista, ja omaehtoisuus ei kiellä työn tekemistä ja reissaamista, eikä ole mitään, millä voisi estää tai kieltää henkilöä näin toimimasta, Marjamaa toteaa.

– Varmasti olisi kuitenkin selkeämpää, jos hän ei olisi pelipaikalla. Silloin koko asiasta ei tarvitsisi keskustella.

TPS:n väliaikainen toimitusjohtaja Janne Kytölä kommentoi näkökantojaan puolestaan Ilta-Sanomille näin (IS:n juttu löytyy täältä):

– Olemme menneet valtiovallan säädösten mukaan. Työssä käyvä ihminen saa harjoittaa ammattiaan. Noudatamme myös lääkärin antamia ohjeita. Pelaajat ottavat kontakteja, mutta valmentaja noudattaa turvavälejä, Kytölä sanoi.

Pukukopin taktiikkapalavereihin Johansson ei Kytölän mukaan osallistu.

– Hän on ulkona koko pelin. Meillä on muitakin valmentajia kuin Tintti. Kaikki asiat on mietitty.

Samassa Ilta-Sanomien jutussa RoPS:n toimitusjohtaja Risto Niva peräänkuuluttaa tasapuolisuutta.

[readmore from=Johansson-Jonatan]

– Jos tulee karanteenimaasta, niin pitäisi olla kaksi viikkoa joukkueesta erillään. Meille tuli pelaajat Englannista ja Ruotsista, ja he eivät olleet missään fyysisessä tekemisessä joukkueen kanssa. Eikö tämä koske valmentajia ollenkaan? Onko tässä nyt eri säännöt?

– Johansson tulee vieläpä lentäen. Eihän se koronatestaus riitä. Nyt puhutaan vielä toisesta aallosta, niin tuntuuhan tämä tosi oudolta, Niva hämmästelee.

Kuten kommenteista näkyy, ovat näkemykset eri joukkueiden leireissä melko eriävät. Johanssonin odotetaan olevan terveysviranomaisten kehottamassa kahden viikon omaehtoisesssa karanteenissa, mutta samaan aikaan yhteiskunta avautuu entisestään ja lauantaista alkaen rajoituksia höllennetään.

Aivan Veritas Stadionin vieressä Kupittaanpuistossa vietetään lauantaina ja sunnuntaina Aura Fest -musiikkifestivaalia. 500 henkilön yleisömäärärajoitus ei enää päde, mutta järjestäjien mukaan lippukapasiteettia on kuitenkin rajattu.

Dani Saarinen

@DaniSaarinen
Mielestäni Tintin koronaöyhötys saa kohtuuttomat mittasuhteet. Yhteiskunta toimii jo käytännössä normaalisti festareita myöten, mutta siitä tehdään iso show saako päävalmentaja käydä stadionin vessassa. Se onkin tässä oleellisinta. #Veikkausliiga