Veikkausliigaa johtava FC Inter tiedotti lauantaiaamuna kovan luokan vahvistuksesta, kun oma sopimuspelaaja Benjamin Källman palaa Norjasta takaisin Veikkausliigaan. Källmanin lainasopimus Haugesundin kanssa päätettiin purkaa etuajassa.

22-vuotias Källman on kolunnut läpi Suomen juniorimaajoukkueet, ja on tehnyt kahdessa pelaamassaan A-maaottelussakin yhden maalin. Tammisaarelaislähtöinen hyökkääjä kuuluu Huuhkajien laajaan pelaajarinkiin.

Suoranaista hätää Inter-hyökkäyksellä ei ole ollut silti ilman Källmania, sillä Inter on ollut Veikkausliigan tehokkain joukkue. Interin 19 maalista kahdeksan on tehnyt sarjan maalipörssiä johtava Timo Furuholm. Kokeneella kapteenilla olikin asiaan sopivat terveiset Källmanille:

– Tervetuloa penkille, Benjamin, ”Furkka” kirjoitti Twitterissä.

Timo Furuholm

@TimoFuruholm
Tervetuloa penkille, Benjamin. 😘 #Veikkausliiga

FC Inter Turku

@FCInterTurku
Totta se on - Benjamin Källman palaa Interiin!

”Hänen maalintekokykynsä perustuu pääpelivoimaan ja erittäin hyviin juoksujen ajoituksiin. Mukavaa saada Benjaminin kaltainen uusi ”ase” käyttöömme.”

Tervetuloa takaisin @KallmanBenjamin!

fcinter.fi/benjamin-kallm… #fcinterturku

Nuorempi hyökkääjäkollega ei jäänyt sanattomaksi Furuholmin kuitin edessä.

– Ei mulla ole Furkalle mitään sanottavaa. En ole nähnyt häntä vielä, mutta kyllä minä odotinkin, että hän jotain sellaista heittää, Källman naurahtaa InterTV:n YouTube-haastattelussa.

– On ollut tosi paljon ikävä sen huonoja juttuja tässä kopissa. Se on Furkka.

FC Inter Turku

@FCInterTurku
”Mulla on sellanen tunne, että täällä on hyvin hommat hallussa ja tiedetään, mitä tehdään.”

Interiin palannut Benjamin Källman kertoo haastattelussa, mitä jäi käteen ulkomailta ja millaisin odotuksin hän lähtee loppukauteen.

📽️Katso koko haastattelu: youtu.be/cDXZA8aJZBM

Källmanin pelinumero on vaihtunut 9:stä numeroon 10 kaksi vuotta kestäneen Skotlannin, Tanskan ja Norjan kiertueen jälkeen.

– Olen ollut neljässä eri seurassa kolmessa eri maassa. Olen saanut sekä parempaa että huonompaa kokemusta, joten luulen kasvaneeni sekä ihmisenä että pelaajana. Ehkä siitä tulee se yksi numero lisää paitaan, nuori hyökkääjä arvioi reissuaan.

Benjamin Källman teki ennen ulkomaille lähtöään 19 maalia 73 veikkausliigaottelussa.