Viime perjantaina pelatun FC Haka – KuPS -ottelun jälkipyykkiä on pesty Valkeakoskella. Ottelun päätyttyä osa kotijoukkueen kannattajakatsomossa olleista lähti ryntäämään kohti vieraskannattajien katsomonosaa. Varsinaiseen tappeluun asti ei järjestyksenvalvojien hereilläolon seurauksena päädytty, mutta muun muassa sylkemistä kohti vieraskannattajia, sekä tilannetta rauhoittelemaan tullutta Petteri Pennasta kohti nähtiin.

Toimitusjohtaja Olli Huttunen kommentoi asiaa Hakan sivustolla maanantaina.

– Olemme saaneet tarkkaan selville tapahtumien kulkua. Voimme todeta, että valitettavaa ylilyöntiä on tapahtunut kotijoukkueen kannattajien taholta, ja olemme siitä hyvin pahoillamme. Tulemme tiukentamaan kyseisen katsomon turvallisuusjärjestelyjä, jotta vastaavaa ei enää pääse tapahtumaan.

Tehtaan kentän katsomojärjestelyt on tehty tavalla, jossa sekä koti- että vieraskannattajat ovat samassa lehterirakennelmassa, joskin useamman lohkon päässä toisistaan.

Hakan kannattajaryhmä Hakapeliitat sanoutuu tapahtuneesta irti, ja kertoo asialla olleen katsomoon tulleita, ulkopuolisia tekijöitä. Tunnistamisia ja toimenpiteitä on jo saatu aikaan.

– Olemme asettaneet kolmelle henkilölle loppukauden porttikiellon ottelutapahtumiimme, sekä yhdelle henkilölle kahden ottelun porttikiellon. Tällä pyrimme viestittämään, että tapahtumat ovat täysin seuran arvojen vastaisia, emmekä hyväksy vastaavaa käytöstä, Huttunen sanoo.