Viime kaudella Tanskan pääsarjassa kolmanneksi sijoittunut AGF Aarhus pudotti FC Hongan Eurooppa-liigan karsinnoissa torstai-iltana.

Aarhus kukisti Vesa Vasaran luotsaaman Hongan lopulta maalein 5-2 ja eteni seuraavalle karsintakierrokselle.

Tanskalaisten 198-senttinen toppari Fredrik Tingager puski isännät johtoon erikoistilanteesta 20 minuutin jälkeen. Aarhus oli pelillisesti etenkin avausjaksolla huomattavasti Hongan niskan päällä, ja olisi astetta tehokkaammalla viimeistelyllä voinut pistää ottelun lopullisesti pakettiin.

Siltä se hetken aikaa näyttikin, kun Patrick Mortensen vei Aarhusin jo kahden maalin karkumatkalle hetki avausmaalin jälkeen. Borjas Martín onnistui kuitenkin tuomaan Hongan maalin päähän muutamaa minuuttia myöhemmin. Se oli laiha lohtu, sillä Mortensen iski illan toisen täysosumansa pilkulta juuri ennen taukoa.

Toisella jaksolla kentälle asteli uusi Honka. Pallollisen pelinsä kuntoon saanut espoolaismiehistö haastoi tosissaan Aarhusin ja kykeni luomaan potentiaalisia maalipaikkojakin. Lucas Kaufmann toi Hongan tasoihin upeasti rakennetun maalin avulla puolisen tuntia ennen päätösvihellystä.

Lisäajalla Aarhus rokotti kahdesti saamistaan paikoista ja eteni jatkoon luvuin 5-2, mutta kolmen maalin ero ei vastannut toisen jakson pelitapahtumia.