Gnistanin uusi valmentaja on portugalilainen jalkapallotohtori

© Kuva: Juha Tamminen

Ykköseen täksi kaudeksi noussut Gnistan antoi maanantaina potkut päävalmentajalleen Roberto Nucciolle, joka jatkaa kuitenkin seuran urheilutoimenjohtajana. Nyt Kipinä on nimittänyt Nuccion valmennustyön jatkajaksi 40-vuotiaan Ricardo Duarten.

40-vuotias Duarte solmi Gnistanin kanssa yksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy myös optio ensi kaudesta. Aiemmin Duarte on toiminut Suomessa VPS:n apulaisvalmentajana Petri Vuorisen apuna kaudella 2018. Syksystä 2018 syksyyn 2019 hän työskenteli Palloliitossa valtakunnallisena koulutuspäällikkönä.

Ennen Suomeen tuloaan Duarte toimi pääsarjaseura Vitória de Setúbalin apuvalmentajana kaudella 2016-2017. Hänellä on jalkapallosta myös akateemista taustaa, sillä Duarte on väitellyt tohtoriksi jalkapallon alalta. Hän on myös toiminut Lissabonin yliopiston apulaisprofessorina päätehtävänään jalkapalloon liittyvän pedagogisen toiminnan koordinointi.

– On nautinto olla täällä ja saada mahdollisuus vaikuttaa Gnistaniin, sen
historiaan ja faneihin! Haaste on suuri, mutta olen varma, että olemme
kaikki onnellisia kauden päätteeksi, Duarte vakuuttelee Gnistanin kotisivuilla.

– Nyt on aika keskittyä nostamaan Gnistan ylös putoamispaikoilta ja odotamme tekevämme sen yhdessä, sillä jalkapalloissa kukaan ei menesty yksin.

Duarten valmennustiimiin nostetaan apulaisvalmentajaksi Marko Kolsi, joka aloitti viime syksynä työt seuran toimitusjohtajana. Kolsi jatkaa samalla myös toimitusjohtajan tehtävässä. Myös Gnistanin maalivahtivalmentaja vaihtuu. Vanha maalivahtivalmentaja Alessandro Marzuoli tekee tilaa NJS:stä saapuvalle Petri Pyhältölle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.