Valmentajanvaihdoksia alemmilla sarjatasoilla – Gnistanille myös uusia pelaajia

© Kuva: Juha Tamminen

Kenties syy on typistetyissä sarjaformaateissa, mutta valmentajamarkkinoilla on alkanut olla tuulista jo melko nopeasti. Veikkausliigassa TPS ja HIFK vaihtoivat valmentajaa jo ennen runkosarjan ensimmäisen neljänneksen täyttymistä, ja Ykkösessä KPV korvasi eilen Jani Uotisen Miika Juntusella.

Maanantai-iltana Ykkösessä vahvistettiin myös kauden toinen valmentajanvaihdos. Sarjanousija Gnistan päätti, ettei Roberto Nuccio jatka enää joukkuen valmentajana. Nuccio aloitti Gnistanissa kesken kauden 2017.

– Haluan kiittää Robertoa näistä kolmesta vuodesta ja kaikista saavutuksista, mihin olemme yltäneet hänen kanssaan. Joskus on tehtävä vaikeita päätöksiä, jotta kurssi kääntyy. Toivon, että yhteistyö Roberton kanssa jatkuu myös tulevaisuudessa, Gnistanin puheenjohtaja Antti Uusitalo kommentoi seuran kotisivuilla.

Nuccio jatkaa kuitenkin edelleen Gnistanin urheilutoimenjohtajana. Gnistan tiedottaa uudesta päävalmentajastaan tiistaina kello 11.

Gnistan on saanut kuudesta ottelustaan vain kaksi sarjapistettä, ja se on Ykkösessä sijalla 10, putoamisviivan alla. Sen päästettyjen maalien määrä 15 on sarjan korkein.

Ennen edellistä peliään SJK Akatemiaa vastaan Gnistan vahvisti joukkuettaan kahdella uudella pelaajalla. Joukkueen riveihin liittyvät 34-vuotias espanjalainen laitapuolustaja Manel Subirats, joka on pelannut KTP:ssä kolmella edellisellä kaudella. Toinen uusi pelaaja on 21-vuotias Elijah Akin. Topparina tai laitapuolustajana pelaava Akin pelasi alkukauden saman sarjan MuSa:ssa, mutta hänen sopimuksensa porilaisten kanssa purettiin torstaina.

Sekä Subiratsin että Akinin sopimukset kattavat loppukauden.

Valmentajanvaihdos nähtiin maanantaina myös Kakkosessa, kun A-lohkon nousijasuosikkeihin lukeutunut PEPO osoitti ovea valmentajalleen Gabriel Garcia Xatartille. PEPO on saanut seitsemästä pelistään vain yhdeksän pistettä ja on jäänyt seitsemän pistettä sarjakärki PK-35:stä. Valmennusvastuun ottaa toistaiseksi kakkosvalmentaja Janne Muhli.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.