HJK:n päävalmentaja Toni Koskela laukoi kovaa kritiikkiä otteluohjelmasta: ”Ihmetyttää Marjamaan lottokoneesta tulleet otteluparit”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK kohtaa torstaina kotikentällään Veikkausliigassa FC Lahden. HJK:n päävalmentaja Toni Koskela ihmettelee kovaan ääneen Veikkausliigan otteluohjelmaa.

Otteluruuhka on tällä hetkellä jokaisella joukkueella kova. Koskelan kritiikki ei koskenut kiireistä ohjelmaa, vaan enempi sitä, ketä vastaan milloinkin pelataan. HJK kohtasi viime viikonloppuna Kuopion Palloseuran kotikentällään. Lahti-ottelun jälkeen HJK pelaa jälleen KuPSia vastaan Kuopiossa. Näin ollen HJK ja KuPS kohtaavat toisensa reilun viikon sisään kahdesti.

– Niin se (otteluruuhka) on varmaan olosuhteiden pakosta, mutta itseäni ihmetyttää enemmän nuo (Timo) Marjamaan lottokoneesta tulleet otteluparit. Se on täysin hämmentävää, Koskela sanoo HJK TV:n otteluennakossa.

Toim. huom. Timo Marjamaa on Veikkausliigan toimitusjohtaja.

HJK:n ja KuPSin välisten otteluiden lisäksi ihmetystä herättää myös toinen ottelupari.

– Esimerkiksi viikonloppuna Inter ja IFK Mariehamn pelasivat, ja nyt he pelaavat keskiviikkona toisin päin. Meillä on KuPS tässä ja siinä välissä SJK ja KuPS pelaavat välissä. Tämä on mielestäni se hämmentävin kombinaatio siinä (otteluohjelmassa).

Toim. huom. SJK ja KuPS kohtasivat 26.7., jonka jälkeen molemmilla joukkueilla oli yksi peli välissä, ja sen jälkeen joukkueet kohtaavat uudestaan tänään, keskiviikkona.

KuPS ja HJK ovat sarjataulukon kärkipäässä, joten otteluilla voi olla jopa mestaruuden kannalta iso rooli.

– Jos jommalta kummalta puuttuisi esimerkiksi kaksi tai kolme avainpelaajaa, niin sillä olisi hirveä merkitys molemmissa peleissä. Nythän ei näin käynyt, mutta olisi voinut käydä, Koskela pohtii.

Toinen asia, mistä Koskela antaa kritiikkiä, on lepopäivien epätasaisuus. FC Lahti pelasi Honkaa vastaan viime maanantaina, jonka jälkeen joukkueella on kaksi lepopäivää ennen HJK-ottelua. HJK:lla on taas kolme lepopäivää ennen Lahti-ottelua, mutta sen jälkeen vain kaksi lepopäivää ennen kärkikamppailua KuPSia vastaan. KuPS pelaa keskiviikkona, joten se saa kolmen päivän huilin ennen HJK-kohtaamista.

– Kyllä tämä pitäisi saada niin, että se olisi molemmille tasapuolista. Jos meillä on kaksi päivää lepoa, niin sama olisi tulevalla vastustajallakin. Tämä on ihan mahdollista tehdä, tässä ei tarvitse miettiä mitään koronasyitä. Näitä toisaalta mietitään joka vuosi, että miksi näin, Koskela sanoo.

Katso Koskelan haastattelu alta. Jos et näe videota, voit katsoa sen tästä.

Joko nyt HSV? ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️