FC Yokohaman keskushyökkääjä Kazuyoshi Miura, 53, pelasi eilen ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella Japanin liigacupissa Sagan Tosua vastaan, kun hän aloitti joukkueensa avauskokoonpanossa. Tunnin kohdalla vaihtoon otettu Miura saavutti käsittämättömän merkkipaalun, sillä mies on pelannut kilpatasolla nyt viidellä eri vuosikymmenellä.

Tälle kaudelle jatkosopimuksen allekirjoittaneelle Miuralle kausi on jo 35. ammattilaisjalkapallon parissa. Hän teki ammattilaisdebyyttinsä 19-vuotiaana vuonna 1986 brasilialaisen Santosin riveissä.

Suurimman osan urastaan Japanissa viettänyt Miura on esittänyt osaamistaan myös eurokentillä, sillä kaudella 1994-1995 hän edusti Serie A:ssa pelannutta Genoaa. Samalla kaudella Serie A:n maalikuninkaaksi kruunattiin Miuraa kaksi vuotta nuorempi 26 maalia viimeistellyt Gabriel Batistuta.

Japanissa kulttimaineeseen noussut hyökkääjälegenda on syntynyt vuonna 1967 – seitsemän kuukautta sen jälkeen, kun Englanti voitti historian ainokaisen MM-kultansa. Samana vuonna Miuran kanssa ovat syntyneet myös muun muassa Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sekä Paul Gascoigne.

Squawka

@Squawka
53-year-old Kazuyoshi Miura today played his first competitive game of 2020 for Yokohama FC, meaning he has now played competitive football in five separate decades:

❍ 1980s
❍ 1990s
❍ 2000s
❍ 2010s
❍ 2020s

What a man. 👏

Lisäperspektiivin luomiseksi kerrottakoon, että Miuran ura alkoi aiemmin kuin moderneilla jalkapallolegendoilla Javier Zanettilla, Ryan Giggsillä tai Fransesco Tottilla, jotka ovat ehtineet jo ripustaa nappikset naulaan – Miuran pelit sen sijaan vielä jatkuvat. Hän teki debyyttinsä Santosissa samana vuonna kuin Sergio Ramos ja Manuel Neuer ovat syntyneet.

Maailman vanhimmaksi jalkapalloilijaksi tituleerattu Miura lisättiin myös Guinnessin ennätysten kirjaan, kun hän onnistui maalinteossa 50-vuotiaana vuonna 2017 Japanin kakkosliigassa. Maalin myötä Miura on kaikkien aikojen vanhin ammattilaistasolla osuman tehnyt pelaaja.