KuPS:n historiallinen euro-ottelu televisioidaan – ”Yhdessä ottelussa voi tapahtua mitä vain”

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan puolustava mestari KuPS lensi tiistaina suoralla lennolla Kuopiosta Moldeen ja pelaa keskiviikkoiltana historiallisen ensimmäisen ottelunsa Mestarien liigan karsinnoissa. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19 ja se on nähtävissä suorana Ruutu-palvelussa.

Koronapandemian takia europelien karsinnat pelataan tällä kaudella poikkeuksellisesti yksiosaisina ja ilman yleisöä. Senkin vuoksi televisiointi on varmasti monille suomalaisen jalkapallon ystäville ilahduttava uutinen. Tosin tuoreet matkustusrajoitukset olisivat tehneet Norjaan matkustamisen muutenkin hankalaksi. KuPS:n lisäksi kaikille muillekin suomalaisjoukkueille arvottiin karsintoihin vierasottelu (lue uutinen).

Edellisen kerran KuPS on pelannut mestarijoukkueiden kilpailussa, silloisessa Euroopan Cupissa syyskuussa 1977. Kukaan nykyjoukkueen pelaajista ei siis ollut tuolloin syntynytkään. KuPS:n kotisivuilla ottelua tituleerataan ”tämän sarjakauden toistaiseksi isoimmaksi”.

– Mestareiden liigan karsintaottelu on ainutlaatuinen peli meille kaikille. Se tekee siitä hienon hetken. Europeli tuo aina oman ekstravivahteensa sarjakauteen. Fiilis on hieno, keskikenttäpelaaja Ville Saxman toteaa.

– Molde on maansa mestari ja tosi kova joukkue. Kyseessä on yksi peli, mikä muuttaa karsinnan luonnetta: yhdessä yksittäisessa ottelussa voi tapahtua mitä vain.

KuPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa kolmantena ja Molde Norjan pääsarjassa toisena.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!