Mestarien liigassa nähtiin kahden huippumaalivahdin kohtaaminen, kun Bayern München ja Barcelona ottivat yhteen puolivälierässä.

Bayernin Manuel Neuer otti niskalenkin Barcelonan Marc-André ter Stegenistä, joka joutui poimimaan pallon verkostaan kahdeksan kertaa. Neuerin, 34, verkko heilui vain kahdesti.

Kuuden maalin tappio ei tietenkään selity yksin maalivahdin pelaamisella. Bayernilla oli illan päätteeksi enemmän osumia kuin Barcelonalla laukauksia kohti maalia.

Neuer ja ter Stegen, 28, ovat joukkuekavereita Saksan paidassa ja siten myös toistensa kilpailijoita. Ter Stegen on jo pitkään kuulunut maailman lahjakkaimpien veräjänvartijoiden joukkoon, mutta maajoukkueessa hän on toiminut kirittäjänä kokeneelle Neuerille. Ter Stegenillä on tilillään 24 A-maaottelua ja Neuerilla 92.

Viime syksynä Saksassa nousi pienimuotoinen kohu, kun ter Stegen ilmaisi tyytymättömyytensä vähäiseen peliaikaansa maajoukkueessa. Neuer ja ter Stegen ovat vastustajia, mutta perjantain murskavoiton jälkeen Neuer välitti terveiset ter Stegenille ystävänä.

– Minun käy hieman sääliksi Marc-André ter Stegeniä, kun hän päästi niin monta maalia, sanoi Neuer Goalin mukaan.

Ter Stegenille kertyi perjantaina viisi torjuntaa. Kuva: Getty Images

– Se oli tietysti hyvä juttu meille, mutta en toivoisi tuollaista yhdellekään maajoukkuekaverilleni.

Neuerin mukaan Bayern Münchenin ottelusuunnitelma toimi täydellisyyttä hipoen.

– Meistä näki, ettemme herpaantuneet edes minuutiksi ja halusimme jatkuvasti hyökätä. Tietysi myös Barcelona on vahva joukkue hyökkäyssuuntaan.

– Me tiesimme, että pystymme maalintekoon. Haimme maaleja ottelun loppuun asti ja onnistuimme siinä.

LUE MYÖS: