Puhuttava pilkkutuomio säilytti FC Interin kotitaian – HIFK:n maalivahdin pinna paloi ulosajoon saakka

© Kuva: Juha Tamminen

Kupittaalla nähtiin suurta dramatiikkaa, kun FC Inter löi HIFK:n Veikkausliigan kärkipään kamppailussa. Inter viimeisteli kolmesta maalistaan kaksi rangaistuspotkuista turkulaisten viedesssä pisteet 3-2-numeroilla.

Kentällä kuohutti erityisesti Interin ratkaisumaalia edeltänyt vihellys. Arnold Origi ei voinut sulattaa tuomarin ratkaisua ja HIFK:n maalivahti ajettiin ottelun loppumetreillä kahdella varoituksella ulos kentältä. Molemmat keltaiset kortit nousivat suunsoitosta.

Inter sai ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen rangaistuspotkun, kun Matias Ojalaa rikottiin boksissa. Connor Ruane sijoitti laukauksensa varmasti oikeaan nurkkaan ja siirsi kauden ensimmäisellä liigamaalillaan turkulaiset johtoon.

HIFK tasoitti vielä ennen ensimmäisen jakson päättymistä komealla tavalla. Enrique löysi tilaa rangaistusalueen rajalta ja kaukolaukaus upposi vasemmalla jalalla vastustamattomasti ylänurkkaan jättäen maalivahti Aati Marttisen vailla mahdollisuuksia.

Inter tuli vahvasti toiselle jaksolle. Johtoasema palautui 63. peliminuutilla, kun Timo Furuholm tyrkkäsi Kevin-Kouassavi-Benissanin pohjustuksen jälkeen maalin edustalta pallon verkkoihin. Osuma oli isäntien ykköshyökkääjän kauden kahdeksas.

Maalijuhlat jatkuivat reilu 10 minuuttia myöhemmin. Adama Fofanan tolppalaukaus kimposi suoraan tarjottimelle Henriquelle ja hyökkääjä iski HIFK:n illan toisellaan 2-2-lukemiin.

Fofanalla oli ottelun lopussa toinen tilaisuus viedä HIFK johtoon, mutta tolppa pelasti taas Interin.

Hukattu mahdollisuus kostautui pian HIFK:lla toisessa päässä, kun Interille vihellettiin toinen rangaistuspotku maalivahti Origin rikkeen jälkeen. Ruane ei erehtynyt tälläkään kertaa ja englantilainen ratkaisi turkulaisille täydet pisteet.

Origi protestoi tuomiota sen verran voimakkaasti, että HIFK-vahdin peli päättyi kahden varoituksen jälkeen ulosajoon.

Inter säilytti voiton lisäksi alkukauden kotitaikansa. Sarjan kärkijoukkue ei ole edelleenkään menettänyt Kupittaalla pistettäkään.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!