Sevilla on taas Eurooppa-liigan mestari – mieletön maalijuhla ratkesi Romelu Lukakun käsittämättömään kömmähdykseen!

© Kuva: Getty Images

Sevilla on Eurooppa-liigan mestari vuosimallia 2019-20. Euroturnauksen kestomenestyjä voitti perjantain loppuottelussa italialaisseura Internazionalen 3-2-lukemin.

Sevilla on voittanut Eurooppa-liigan mestaruuden peräti kuusi kertaa, eli vuosina 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 ja 2020. Mikään muu joukkue ei ole voittanut pokaalia yhtä monta kertaa.

Loppuottelu alkoi uskomattoman vauhdikkaasti, kun kumpikin joukkue onnistui maalinteossa ensimmäisen 15 minuutin sisällä. Romelu Lukaku rokotti ensin Sevillaa pilkulta, kun Diego Carlos sortui aikaiseen rikkeeseen rangaistusalueen sisällä.

Lukaku sijoitti pilkkunsa vasempaan alakulmaan ja saavutti samalla Ronaldon asettaman ennätyksen Internazionalen paidassa. Kumpikin hyökkääjä maalasi ensimmäisen Inter-kautensa aikana yhteensä 34 kertaa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Internazionale oli avausmaalinsa jälkeen niskan päällä, eikä Sevilla näyttänyt oikein syttyvän illan huippuottelulle. 12 minuutin kohdalla tilanne kuitenkin muuttui, kun Luuk de Jong syöksyi upealla tavalla Jesus Navasin keskitykseen ja puski pelin tasoihin.

Sevilla sai maalistaan voimaa ja hallitsi nyt ottelutapahtumia. Reilun puolen tunnin kohdalla maaliverkot heiluivat taas, kun Ever Banegan upea keskitys löysi de Jongin Inter-maalin takatolpalta, eikä hollantilaiskärki tästäkään paikasta epäonnistunut.

Sevilla siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, mutta hetkeä myöhemmin oli Internazionalen vuoro osoittaa joukkueensa pääpelivahvuutta.

Marcelo Borozvic lähetti pallon kierteisenä boksiin Interin vapaapotkusta, ja Atlético Madridista hankittu Diego Godin puski sen voimalla maaliverkon perukoille. Uruguaylaiskonkari ei välttämättä ollut parhaimmillaan hänen omassa boksissaan, mutta nyt hän korvasi aiemman merkkausvirheensä upealla tavalla.

Toisella jaksolla kamppailu hieman rauhoittui. Ensimmäinen kunnollinen maalipaikka nähtiin vasta pelin 65. minuutilla, kun Lukaku ampaisi läpiajoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Yassine Bounou tuli kuitenkin upeasti vastaan ja torjui belgialaistähden laukauksen.

Pelin 74. minuutilla maaliverkot heiluivat jälleen, kun Sevilla pomppasi erikoistilanteen jälkitilanteesta 3-2-johtoon. Diego Carlos taipui irtopallon laskeutuessa upeaan saksipotkuun, joka kimposi Lukakun jalasta maalin kattoon. Lukakulla olisi ollut sauma potkaista pallo tiehensä, mutta hänen purkuyrityksensä jäi puolittaiseksi.

Internazionale sai lopussa aikaan hyvää painetta, kun Antonio Conte vaihtoi kehiin Alexis Sanchezin, Christian Eriksenin ja Victor Mosesin. Sevilla kuitenkin piti johtoasemastaan tiukasti kiinni ja voitti ottelun 3-2-lukemin, kun Inter tuhlasi harvat tilaisuutensa viime hetkien tasoitukseen.