Atalantalle iloisia uutisia – UEFA:lta vihreää valoa europeleihin

© Kuva: Getty Images

Mestarien liigassa viime kaudella puolivälieriin saakka yltänyt Atalanta sai vihdoin tiistaina UEFA:lta hyviä uutisia. Bergamolaisseura saa pelata kauden 2020-2021 europelien kotiottelunsa omalla kotistadionillaan pelattuaan kolmen vuoden ajan näitä evakossa.

Atalanta on esiintynyt eurokentillä kolmella kaudella peräkkäin. Vuosina 2017-2019 se pelasi Eurooppa-liigan kotiottelunsa yli kahden tunnin matkan päässä Sassuolon kotistadionilla. Kauden 2019-2020 Mestarien liigan kotipelinsä Atalanta pelasi puolestaan Milanossa legendaarisella San Sirolla – tunnin matkan päässä Bergamosta.

Nyt UEFA:n tarkastuskomitea tutustui Atalantan oman, remontoidun Gewiss-stadionin olosuhteisiin kahden päivän ajan, ja antoi vihdoin seuralle vihreää valoa omalla kotikentällä pelaamisesta.

Atalanta sijoittui päättyneellä Serie A -kaudella kolmanneksi ja selviytyi myös ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Eroa mestari-Juventukseen jäi vain viisi pistettä.

Myös nimellä Atleti Azzurri d’Italia tunnetulle stadionille mahtuu kaikkiaan 21 000 katsojaa. Se on avattu yleisölle jo vuonna 1928. Atalanta lunasti stadionin Bergamon kaupungilta omakseen vuonna 2017.

Toistaiseksi on kuitenkin hämärän peitossa, päästetäänkö tulevan kauden Mestarien liigan otteluihin yleisöä stadioneille. Koronapandemia kytee yhä voimakkaana Euroopassa, ja viime kauden europelit voitiin pelata loppuun vain ilman katsojia. Atalantan kotikaupunki Bergamo oli keväällä yksi Covid-19:n pahiten riepottelemista kaupungeista.

Lähde: AS


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.