Bundesliigakausi starttaa – katso tästä sarjan isoimmat siirrot

© Kuva: Getty Images

Bundesliigakausi 2020-2021 alkaa tänään perjantaina. Kauden avausottelussa mennään heti Allianz Arenalle, kun tuore Mestarien liigan voittaja ja kahdeksan perättäistä Bundesliigaa voittanut Bayern München saa vieraakseen Schalken. Valitettavasti ottelu kuitenkin pelataan alustavan suunnitelman vastaisesti ilman yleisöä, sillä Baijerin terveysviranomaiset määräsivät torstai-iltana näin.

Joissain avausviikonlopun otteluissa katsojia kuitenkin stadioneille päästetään – rajoitetusti totta kai – sillä rajoitukset ovat Saksassa osavaltio- tai kaupunkikohtaisia.

Suomen lähetysoikeudet Bundesliigaan ovat V Sportilla ja Viaplaylla. Sekä kauden avausottelu että kaikki muutkin pelit ovat katsottavissa Viaplaylla.

Uuden kauden suurin voittajasuosikki on tuttuun tapaan Bayern München, kuinkas muutenkaan. Päähaastajatkaan eivät yllätä, sillä näiden perässä menestystä janoavat ennen kaikkea haastajat Borussia Dortmund, RB Leipzig ja Borussia Mönchengladbach.

Sarjasta putosivat viime kauden päätteeksi Fortuna Düsseldorf ja Paderborn. Tilalle puolestaan nousivat Arminia Bielefeld ja VfB Stuttgart. Yhtä lukuun ottamatta kaikki joukkueet jatkavat samalla valmennuksella, millä ne päättivät viime kauden. Vain Hoffenheimin Sebastian Hoeneß on uusi valmentaja. Vaihtoja Bundesliigassa sallitaan tälläkin kaudella viisi koronapandemiasta johtuen.

Suomalaispelaajia Bundesliigassa on lähtötilanteessa viisi. Lukas Hradecky on edelleen Bayer Leverkusenin suvereeni ykkösvahti ja Joel Pohjanpalo on ainakin toistaiseksi Leverkusenin kirjoilla. Niklas Moisander kipparoi tälläkin kaudella Werder Bremeniä ja Fredrik Jensen tavoittelee kasvavaa vastuuta Augsburgissa. Schalken nuori Malick Thiaw kyttää lopullista läpimurtoaan.

Listaamme tähän pienen esittelyn kera Bundesliigan siirtoikkunan tähän mennessä suurimmat varmistuneet siirrot.

Kalleimmat siirrot – TOP 10:

1) Leroy Sané, 24, h, Manchester City -> Bayern München (45 milj. €)
2) Patrick Schick, 24, h, AS Roma -> Bayer Leverkusen (26,5 milj. €)
Jude Bellingham, 17, kk, Birmingham -> Borussia Dortmund (26,5 milj. €)
4) Emre Can, 26, kk, Juventus -> Borussia Dortmund (25 milj. €)
5) Hee-chan Hwang, 24, h, RB Salzburg -> RB Leipzig (15 milj. €)
Jhón Cordoba, 27, h, 1. FC Köln -> Hertha Berlin (15 milj. €)
7) Baptiste Santamaria, 25, kk, Angers -> Freiburg (10 milj. €)
8) André Silva, 24, h, AC Milan -> Eintracht Frankfurt (9 milj. €)
9) Alexander Schwolow, 28, mv, Freiburg -> Hertha Berlin (8 milj. €)
10) Ondrej Duda, 25, kk,  Hertha Berlin -> 1. FC Köln (7 milj. €)
Felix Uduokhai, 22, p Wolfsburg, Augsburg (7 milj. €)
Leonardo Bittencourt, 26, kk Hoffenheim -> Werder Bremen (7 milj. €)

Kuten nähdään, on Bayern Münchenin Leroy Sané kauden ylivoimaisesti kallein hankinta ja valovoimaisin uusi tulokas – tai pikemminkin palaaja. Englantilaiseen superlupaukseen Jude Bellinghamiin kohdistuvat suuret odotukset. Myös Emre Canin paluu Bundesliigaan on erittäin mielenkiintoinen.

Siirrot pois Bundesliigasta, TOP 5:

Toistaiseksi arvokkain Bundesliigan sisäinen siirto on ollut 15 miljoonaa euroa maksanut Jhón Cordoban siirto Kölnistä Hertha Berliniin. Bundesliigasta on kuitenkin myyty muihin sarjoihin joitain nimekkäitä pelaajia, ja kaksi kalleinta myyntiä olivat arvokkaampia kuin kallein uusi hankinta Leroy Sané. Molemmat pelaajat myytiin Chelseaan.

  1. Kai Havertz, 21, kk, Bayer Leverkusen -> Chelsea (80 milj. €)
  2. Timo Werner, 24, h, RB Leipzig -> Chelsea (53 milj. €)
  3. Kevin Volland, 28, h, Bayer Leverkusen -> AS Monaco (15,5 milj. €)
  4. Luca Waldschmidt, 24, h, Freiburg -> Benfica (15 milj. €)
  5. Robin Koch, 24, p, Freiburg -> Leeds (13 milj. €)

Toki muitakin poistujia ovat, sillä lainapesteihin omiin sarjoihinsa ovat palanneet muun muassa Bayern Münchenin Ivan PerisicPhilippe Coutinho ja Álvaro Odriozola, Borussia Dortmundin Achraf Hakimi, RB Leipzigin Ethan Ampadu sekä Schalken Jonjoe Kenny ja Jean-Clair Todibo. Schalke myös lainasi 22-vuotiaan yhdysvaltalaisen Weston McKennien 4,5 miljoonalla eurolla Juventukseen.

Tulopuolellakin on kiinnostavia lainamiehiä ja ilmaissiirtoja. Dortmund lainasi Real Madridista kahdeksi vuodeksi Reinierin, sai PSG:stä ilmaiseksi Thomas Meunierin ja nosti omista junioreistaan huippulupaavan hyökkääjän, marraskuussa 16 vuotta täyttävän Youssoufa Moukokon. Werder Bremen puolestaan lainasi Manchester Unitedista 20-vuotiaan Tahith Chongin.

Bundesliigan siirtoikkuna sulkeutuu 5. lokakuuta, joten siirtoja ehditään tehdä vielä kahden ja puolen viikon ajan.

Jutun lähteenä on käytetty Transfermarktia.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.