Ilves repi eroa ylä- ja alaloppusarjan erottavaan viivaan, kun se voitti kotikentällään TPS:n selvänumeroisesti maalein 4-0. Eniten ottelussa ei kuitenkaan puhuttaneet voitto tai maalit, vaan Ilveksen Ilari Mettälän karmea loukkaantuminen.

Vain kaksi viikkoa aikaisemmin Ilveksen Janne Saksela koki todella rajun näköisen nilkkavamman, josta kuvaa ei voinut suositella herkimmille. Saksela on jo leikattu, ja leikkauksen sanotaan onnistuneen hyvin. Nyt epäonnensoturi oli siis entistä seuraansa vastaan pelannut 26-vuotias Mettälä. Loukkaantuminen sattui hieman ennen tunnin täyttymistä. Mettälä on tehnyt viisi maalia kauden seitsemässä ottelussaan.

Kommentit Twitterissä kertovat Mettälän loukkaantumisesta omaa karua kieltään.

Ilpo Rantanen

@iperantanen
Vaikka tuomarin mielestä Mettälä itse oman nilkkansa mursikin. #veikkausliiga #ilves #hyihelvetti

Lauri Lehtinen

@lehtinen20
Se kuka laittaa tänne Twitteriin Mettälän jalkavammasta jotain kuvia tai videoita sietäisi saada bannit somesta kuukaudeksi. #Ilves #FCTPS #Veikkausliiga

lake79

@lake791
Mettälä tuotiin tästä ykköslohkon ohi suoraan lanssiin. Jalan ei kuulu näyttää tuolta. Ei edes hieman. Näytti siis kuin nilkka ois pyöräytetty pari kertaa kokonaan ympäri. #Ilves #FCTPS #Veikkausliiga

Akira Ropo

@AkiraRopo

Dani Saarinen

@DaniSaarinen
Ensinnäkään jalkapallossa ei sirklata. Toiseksi Hilanderilla ei ollut mitään asiaa puuttua tilanteeseen. Tuomarilta oikea ratkaisu.
Kapteeni voi hyvin käydä kyselemässä tilannetta 🥰 Harmi juttu kun tuomarilta puuttuu itseluottamusta..

Pekka Aalto

@LoiskeP
Pysäytyskuva paljastaa: Hernandez osuu taaemmalla jalallaan pahasti Mettälän takajalkaan, joka menee palasiksi. Kauheaa katsottavaa. Ekana palloon ei oikeuta tuollaisia saksia. Pilkun paikka, mutta se on nyt toissijaista #Ilves #Veikkausliiga

TPS Jalkapallo Miehet

@TPSjalkapallo
Entinen TPS-hyökkääjä @ilarimettala loukkaantui todella ikävästi tänään Ilves-TPS-ottelussa. TPS toivottaa nykyiselle Ilves-hyökkääjälle voimia ja tietysti mahdollisimman nopeaa toipumista!

#FCTPS #Veikkausliiga #TKOMV

Mettälän loukkaantuminen vaikuttaa hyvin vakavalta, mutta sarjapisteet tekevät Ilvekselle hyvää. Ilvekselle maalit tekivät avausjaksolla lähietäisyydeltä pallon maaliin puskenut Jair sekä paluupallon helposti maaliin putannut Naatan Skyttä. Maali oli 17-vuotiaalle Skytälle tämän viikon kolmas.

Toisella puoliajalla Joona Veteli laukoi kauniilla takaylänurkkakudillla 17 metristä numeroiksi 3-0, kunnes lisäajalla rankkarin tolpan kautta maaliin ampunut Lauri Ala-Myllymäki sinetöi loppuluvuiksi 4-0.

Hieman ennen Mettälän loukkaantumista nähtiin kiinnostava veikkausliigadebyytti, kun TPS vaihtoi kentälle vasta 17-vuotiaan suurlupauksen Onnipekka Pajulan.

Haka puolestaan haki Espoosta arvokkaan vierasvoiton kaadettuaan Hongan maalein 2-1. Honka siirtyi 1-0 -johtoon Macoumba Kandjin maalilla avausjakson puolivälissä, mutta Antto Hilska tasoitti tilit vähän ennen taukovihellystä. Hakan voiton sinetöi 76. minuutilla Salomo Ojala kauden kolmannella maalillaan.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Salomo Ojala sen puskee! Alivoimainen Honka on pyörittänyt peliä, mutta Haka iskee sen ison maalin! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3695818

Pelissä nähtiin myös kaksi ulosajoa. Hongan Nasiru Banahene ajettiin suihkuun suoralla punaisella 28. minuutilla hänen lanattuaan Hakan maalivahti Michael Hartmannin rangaistusalueen ulkopuolella pahasti myöhässä. Puntit tasoittuivat 85. minuutilla, kun Hakan Jonas Häkkinen sai toisen varoituksensa. Honka ei kuitenkaan enää onnistunut tasoihin nousemaan, vaikka sai lisäajalla vielä rankkarinkin. Hartmann oli kuitenkin Lucas Kaufmannia etevämpi.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Olipa törkeä taklaus - Nasiru Banahene liukuu järjettömästi maalivahdin jalkoihin ja mies ansaitusti suoralla punaisella ulos! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3695773

Miska Siikaluoma

@MiskaSiikaluoma
Hartmanilta kova suoritus pelin viimeisille sekuneille ja rankkari kiinni. Banahene sähläsi selkeän matsin ottamalla punaisen ja #FCHaka teki sek mitä tarvitsee. Toki vaikean kautta lopulta. #FCHonka #Veikkausliiga

Puolustava mestari KuPS nousi sarjan kärkipaikalle, kun se kukisti vieraissa IFK Mariehamnin 2-0. Voitto oli KuPS:lle Veikkausliigassa jo seitsemäs perättäinen, ja europelit huomioituna kahdeksas perättäinen.

KuPS:n avausmaalin teki 23-vuotias seuran oma kasvatti Jiri Nissinen, joka pääsi yrittämään samassa rytäkässä maalintekoa monella vedolla, joista lopulta neljäs tuotti toivotun tuloksen. Maali oli Nissiselle koko veikkausliigauran ensimmäinen, 38. ottelussa. Loppunumerot viimeisteli tunnin kohdalla Aniekpeno Udoh hyvällä matalalla laukauksella.

Voitto oli näyte KuPS:n kivikovasta suoritustasosta, sillä rotaatio oli suurta ensi torstain europeliä ajatellen. Maalivahti Otso Virtasen ohella normaalista ykkösavauksesta nyt avasi vain 3-4 pelaajaa.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
90min IFK Mariehamn - KuPS 0-2.

Vakuuttavalla peliesityksellä jo seitsemäs perättäinen voitto ja Keltamusta nousee samalla sarjakärkeen. Ensi viikolla jatketaan Euroopassa.

🟡⚫️BANZAI!⚫️🟡

#KuPS #veikkausliiga