Markku Kanerva nimesi tiistaina Huuhkajat tuleviin maaotteluihin, katso ryhmä täältä. Kanerva halusi A-maajoukkueen lehdistötilaisuudessa omistaa pienen hetken myös seurapaitapäivälle ja nosti muovikassista tilaisuuden lopussa Malmin Palloseuran pelipaidan.

Seurapaitapäivää vietetään tänään, tiistaina 29.9. Seurapaitapäivä on Olympiakomiten lanseeraama kampanja ja sen tarkoituksena on innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan.

Kanerva nosti lehdistötilaisuuden lopulla muovipussista MPS:n pelipaidan. Moni ehkä yllättyi, ettei pussista löytynyt HJK:n paitaa, mutta Kanerva avasi ratkaisua:

– Moni varmaan ajattelee, että täältä tulee esiin Klubin paita, mutta eipä tule. Se on pojan ensimmäinen pelipaita. MPS Kingston oli tämän joukkueen nimi, mikä tuli sponsorin mukaan. Tämä on ensimmäinen seura, jota valmensin apuvalmentajana. Rooli vähän kasvoi siinä sitten myöhemmin, Kanerva kertoi ja esitteli pelipaitaa medialle.

Keltaisen MPS-pelipaidan numero on 18, mikä on loogista.

– Kysyin silloin pojaltani, että minkä pelinumeron hän haluaisi. Hän sanoi: ”Tietenkin 18, kun sä pelasit Klubissa numerolla 18”. Kyllä se myöhemmin sitten vaihtui kympiksi, Kanerva kertoi naureskellen.

MPS on on malmilainen jalkapalloseura, joka saa Kanervalta kiitosta.

[readmore from=Huuhkajat]

– MPS tekee mielestäni erinomaista juniorityötä kasvattajaseurana. Sieltä on tietyt pelaajat ponnistaneet aina A-maajoukkueeseen asti. Haluan kiittää kaikkia seuroja, jotka tekevät arvokasta työtä nuorten ja lasten urheilun hyväksi ja niitä vanhempia, jotka käyttävät aikaansa eri tehtävissä lasten harrastusten tukemiseen, Kanerva kiitteli.

Muun muassa A-maajoukkueessa esiintynyt hyökkääjä Mika Kottila sekä nykyisin FC Honkaa valmentava Vesa Vasara ovat MPS:n kasvatteja.

SuomiFutis

@SuomiFutis
Rive 💛🖤 MPS

Markku Kanerva tunnusti tänään väriä Huuhkajien lehdistötilaisuudessa. Rive esitteli medialle poikansa ensimmäisen pelipaidan MPS:stä.💪

#Huuhkajat #seurapaitapäivä