Huuhkajat valittu lokakuun maaotteluihin – Niki Mäenpää tekee paluun maajoukkueeseen

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt Suomen joukkueen lokakuun triplamaaotteluun. Suomi kohtaa ensin 7.10. Gdanskissa pelattavassa harjoitusottelussa Puolan ja sen jälkeen kahdessa Nations Leaguen kotipelissä ensin Bulgarian 11.10. ja Irlannin 14.10.

Triplamaaotteluun on nimetty kaikkiaan 26 pelaajaa, joista Puola-ottelussa on käytettävissä 24. Nations Leaguen otteluissa sallitaan pandemia-ajan tapaan viisi pelaajavaihtoa, joten pelaajarotaatiota nähtäneen.

Suomen joukkueeseen on tehty peräti seitsemän muutosta syyskuun maaotteluiden jälkeen. Anssi Jaakkola jää pois perheenlisäyksen vuoksi, sillä perheen lapsiluku kasvaa kolmeen. Näin ollen kolmosvahdiksi on kutsuttu kokenut Niki Mäenpää. 35-vuotias Mäenpää etsii Kanervan mukaan uutta seuraa eikä ole jatkamassa Bristol Cityn joukkueessa.

Puolustuskalustoon paluun tekevät syyskuussa sivussa olleet Joona Toivio ja Paulus Arajuuri. Niin ikään tuolloin sivussa ollut Juha Pirinen on taas mukana, ja samoin MLS:stä saapuva Montreal Impactin kaksikko Jukka Raitala ja Lassi Lappalainen. MLS:ssä ei kuitenkaan pidetä maaottelutaukoa, joten Robin Lod ei saavu mukaan nytkään.

Poissa on nyt QPR:ssä pienelle peliajalle jäänyt Niko Hämäläinen, jalan rasitusmurtuman kokenut Sauli Väisänen ja niin ikään loukkaantunut Petteri Forsell. Väisästä odottaa Markku Kanervan mukaan kolmen kuukauden pakkolepo, joten hän ei pelaa maajoukkueessa myöskään marraskuussa.

Simon Skrabbin pelituntuma ei Kanervan mukaan ole sellainen, että häntä olisi kannattanut valita mukaan. Sama koskee Santeri Hostikkaa, jonka koko joukkue Pogon Sczcecin on Puolassa karanteenissa useiden koronatartuntojen vuoksi.

Jasse Tuominen on nyt mukana Rasmus Karjalaisen sijasta. Brentfordissa maaleja tehneen Marcus Forssin Kanerva kertoo olevan ”isolla listalla”, mutta Forss pelaa lokakuussa Pikkuhuuhkajien mukana.

Vielä ei ole tietoa, voidaanko Suomessa pelattaviin otteluihin ottaa yleisöä sisään.

Muokattu 29.9. klo 14.56: Korjattu, ettei Niki Mäenpää ollut lopettanut maajoukkueuraansa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.