Ligue 1:ssä vanhin pelaaja 64 vuoteen – ”juhlisti” tapahtumaa punaisella kortilla

© Kuva: Getty Images

Brasilialainen Vitorino Hilton Da Silva, tuttavallisemmin vain Hilton, teki tiistai-iltana historiaa pelkällä pelaamisella. Hilton täytti sunnuntaina 43 vuotta, ja ollessaan joukkueensa Montpellierin avauskokoonpanossa Lyonia vastaan hänestä tuli ensimmäinen vähintään 43-vuotias Ligue 1 -ottelussa pelannut pelaaja 64 vuoteen.

Vähintään 43-vuotiaan pelaajan pelaaminen pääsarjatasolla huippuliigoissa on harvinaista muutenkin, sillä viimeksi vastaava tapaus nähtiin TOP 5 -sarjoissa vuonna 2008. Tuolloin 44-vuotias Marco Ballotta pelasi Serie A:ta Lazion paidassa.

Montpellierin kapteenina toimiva Hilton on pelannut Euroopassa vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäiset kaksi vuotta hän pelasi sveitsiläisessä Servettessä, kunnes tammikuussa 2004 koitti siirto Ranskaan. Puolikkaan Bastia-kauden jälkeen ura jatkui Lensissä ja edelleen Marseillessa kaudesta 2008-2009 lähtien.

Hilton voitti Marseillessa kerran Ranskan-mestaruuden ja kahdesti Liigacupin. Hänet valittiin vuosina 2007-2012 neljä kertaa Ligue 1:n tähdistöjoukkueeseen.

Aika Marseillessa päättyi dramaattisesti kesällä 2011, kun kuusi miestä murtautui Hiltonin kotiin ja ryösti tämän omaisuutta Ferrarista lähtien. Hiltonia lyötiin murron yhteydessä kiväärintukilla päähän, hän traumatisoitui ja oli aikeissa palata Ranskasta Brasiliaan.

Aikomus ei kuitenkaan toteutunut, vaan Hilton siirtyi tuolloin Montpellieriin, jossa pelaa edelleen. Ensimmäinen kausi Montpellierissä päättyi seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen. Kaikilla yhdeksällä kaudellaan seurassa Hilton on kuulunut seuran ehdottomiin ja eniten peliaikaa saaneisiin luottopelaajiin ja sama meno on jatkunut tälläkin kaudella.

Tiistainen ”juhlaottelu” ei kuitenkaan kestänyt Hiltonin osalta täyttä 90 minuuttia, sillä hänet ajettiin toisen keltaisen kortin myötä ulos pelin 81. minuutilla. Tilanteesta, jossa Hilton rikkoi, tuomittiin VAR-tarkistuksen jälkeen myös Lyonille rangaistuspotku.

Memphis Depay viimeisteli rankkarista Lyonille loppunumeroiksi jääneen 2-1 -maalin, mutta sarjapisteet jäivät Montpellieriin. 28-vuotias hyökkääjä Teji Savanier oli tehnyt kotijoukkueelle kaksi maalia – joista ensimmäisen myös rankkarista – ja ne riittivät Hiltonin kipparoimalle Montpellierille voittoon.

Myös Lyon pelasi ottelun loppuun yhdeksällä kenttäpelaajalla, sillä 22-vuotias Houssem Aouar ajettiin suoralla punaisella ulos jo 44. minuutilla, tilanteen ollessa tuolloin Montpellierille 1-0.

Ligue 1:n kausi on ollut todella ulosajoherkkä, sillä 28 pelatussa ottelussa on nähty peräti 20 ulosajoa. Näistä viisi tuli sunnuntaina pelatussa Le Classiquessa PSG:n ja Marseillen välillä.

43-vuotias Hilton on pelannut Ligue 1:ssa kaikkiaan jo 486 ottelua. Näissä hän on tehnyt 20 ja syöttänyt 11 maalia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.