Marcus Forss aloittanut kauden hurjasti, nyt cup-ottelun paras pelaaja – ”Työni on tehdä maaleja”

© Kuva: Getty Images

21-vuotias suomalaishyökkääjä Marcus Forss on aloittanut uuden jalkapallokauden Englannin Mestaruussarjassa pelaavassa Brentfordissa hienosti. Forss on saanut peliminuutteja Brentfordin kaikissa viidessä ottelussa (kolmessa cup-ottelussa yhteensä 180 minuuttia ja kahdessa sarjapelissä 36 minuuttia). Viimeisissä kahdessa pelissään hän on tehnyt kaksi maalia ja upottanut lisäksi rankkarikisassa rankkarin.

Tiistai-iltana pelatussa Liigacupin kolmannen kierroksen ottelussa Valioliigan West Bromwichia vastaan Forss oli joukkueensa suuria sankareita, ja hänet valittiin myös pelin parhaaksi. Forss teki rankkarista joukkueelleen 2-2 -tasoituksen ja oli myös rankkarikisassa yksi joukkueensa onnistujista. Brentfordin kannattajat valitsivat ottelun jälkeen Forssin pelin parhaaksi pelaajaksi.

Valioliigaseuran päänahka on luonnollisesti kova, mutta Forssille ottelu oli tunteikas sikälikin, että juuri West Bromwich oli hänen ensimmäinen seuransa Englannissa, kun hän muutti Turusta saarivaltioon vuonna 2012. Hän siirtyi Brentfordiin juuri WBA:sta kesällä 2017.

– Tuntui aika oudolta tulla tänne takaisin, sillä minulla on täältä paljon sekä hyviä että huonoja muistoja, Forss totesi pelin jälkeen Brentfordin YouTube-kanavan haastattelussa.

– Olen onnellinen, että sain tulla tänne takaisin ja voittaa. Se tuntuu mahtavalta.

West Bromwich teki molemmat maalinsa rankkarista, mutta Brentford nousi kahdesti tasoihin ja käänsi ottelun lopulta rankkarikisassa edukseen. Se osoittaa Forssin mielestä joukkueelta luonteenlujuutta.

– Oli kova tehtävä nousta takaa tasoihin, mutta osoitimme suurta luonnetta. Minusta olimme myös parempi joukkue, ja saimme tasoituksista itseluottamusta.

– Minun työni on tehdä maaleja. Teimme joukkueena hyvin töitä luodaksemme maalipaikkoja. Se on minulle hyvä, koska tiedän paikkoja syntyvän.

– Kaksi maalia kahdessa pelissä on minulle hyvä ponnahduslauta. Saan niistä itseluottamusta loukkaantumiseni jälkeen. Koen oloni paremmaksi ottelu ottelulta.

Brentford on pudottanut Liigacupista jo kaksi valioliigaseuraa: Southamptonin ja West Bromwichin. Seuraavassa, neljännen kierroksen ottelussaan ensi viikolla se kohtaa kotikentällään joko Valioliigan Fulhamin tai Mestaruussarjan Sheffield Wednesdayn. Liigacupin viidennellä kierroksella Brentford ei ole pelannut vielä koskaan, ja neljännellä kierroksellakin vain kahdesti (viimeksi kaudella 2010-2011).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.