Markku Kanerva antoi tuomionsa Ilmari Niskasen debyytistä Huuhkajissa – sairastuvalta myös ikäviä uutisia

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

KuPSin laituri Ilmari Niskanen nousi hieman yllättäen Walesia vastaan Huuhkajien avauskokoonpanoon. Suomen päävalmentaja Markku Kanerva oli kohtalaisen tyytyväinen Niskasen esitykseen, vaikka merkkausvirhe maksoi kalliisti.

Niskanen nähtiin Suomen kokoonpanossa wingback-roolissa oikealla puolella. Pelipaikka on hyvin erilainen kuin mitä Niskanen on tottunut KuPSissa pelaamaan. Wingback joutuu tahkoamaan kovia kilometrejä myös puolustussuuntaan.

Niskasen ottelu alkoi pienoisella shokkiherättelyllä. Manchester Unitedin laituri Daniel James harhautti laidalla Niskasen helposti ulos tilanteesta, ja parin sekunnin päästä pallo oli jo Suomen maalissa. Osuma kuitenkin hylättiin, kun maalin tehnyt Kieffer Moore oli rikkonut Daniel O’Shaughnessya ennen osumaa.

Sen jälkeen Niskanen alkoi päästä peliin paremmin mukaan. Oikealla laidalla Niskanen pääsi myös pariin otteeseen haastamaan Tottenhamin laitapuolustaja Ben Daviesia ja saikin pari kertaa keskitettyä maalille. Kertaalleen laidalta lähtenyt kova keskitys boksin etualueelle löysi myös Joni Kaukon, joka ei kuitenkaan saanut kunnon puskua vaikeassa asennossa.

– Hän on juoksuvoimainen kaveri, jaksaa tehdä töitä myös molempiin suuntiin. Puolustusvelvoitteet hoituivat hyvin ja pari keskitystäkin tuli, Kanerva kommentoi Niskasen debyyttiä ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Niskanen sai myös paljon vastuuta erikoistilanteissa, ja miehen jalasta lähtikin useat kulma- sekä vapaapotkut. Toisen puoliajan alkupuolella Niskasen kulmasta oli lähellä tulla maali. Niskanen lähetti keskityksen taka-alueelle, josta Joel Pohjanpalo jatkoi pallon takaisin Leo Väisäselle, jonka jatko osui kuitenkin tolppaan.

Lopulta yksi musta hetki käänsi koko pelin. Niskasen ja Väisäsen merkkaaminen petti hetkellisesti ja taakse aukesi iso tila. Niskanen ei pystynyt peittämään syöttöä, ja Davies hyödynsi tilanteen pelaten Jamesin juoksuun. James pelasi pallon maalille, josta Moore jatkoi sen sisään. Osumalla Wales haki kolme pistettä Olympiastadionilta.

– Mielestäni ihan hyvin onnistui. Ehkä siinä maalissa hän luki vähän huonosti tilanteen, kun kaveri pääsi selustaan. Kokonaisuutena jäi kuitenkin sellainen mielikuva, että hän suoriutui hyvin tehtävästään, Kanerva totesi.

Joni Kauko loukkaantui

Joni Kaukolla oli ongelmia lonkankoukistajansa kanssa. Kuva: Getty Images.

Suomi ei selvinnyt Wales-ottelusta ilman takaiskuja. Kanerva kertoi, että Joni Kauko sai pienen vamman. Kauko otettiin vaihtoon 71. minuutilla ja hänen tilalleen tuli Fredrik Jensen.

– Kauko loukkasi itseään. Lonkankoukistajan kanssa on ongelmia. Se täytyy vielä tsekata, että kuinka vakavasta vammasta on kysymys.

Jasse Tuominen puuttui torstaina Suomen kokoonpanosta kokonaan.

– Hänellä on ollut vähän takareiden kanssa ongelmia. Toivottavasti Jasse saadaan pelikuntoon, Kanerva toivoi.

Kanervan mukaan muitakin pieniä tällejä tuli Walesia vastaan, mutta niiden osalta saadaan enemmän tietoa perjantain ja lauantain aikana. Suomi kohtaa vieraskentällä Irlannin ensi sunnuntaina.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!