Markku Kanerva avasi Wales-ottelun peluutusta – puolustuslinja uusiksi ja joitain näyttöpaikkoja, yksi asia harmitti

© Kuva: Juha Tamminen
KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajat kohtaa illalla Walesin Olympiastadionilla. Ottelu käynnistyy kello 21.45. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva raotti hieman peluutussuunnitelmiaan Wales-otteluun.

Se on jo tässä vaiheessa selvää, että Suomen puolustuslinja menee täysin uusiksi, jos verrataan esimerkiksi EM-kisapaikan tuoneeseen Liechtenstein-otteluun. Joona Toivio on perhesyistä poissa, Juha Piristä ei joukkueeseen tällä kertaa valittu, Paulus Arajuuri jäi maaotteluista sivuun loukkaantumisen takia ja Jukka Raitala joutui jäämään karanteenisyistä Pohjois-Amerikkaan.

Avaukseen ovat vahvimmin topparin tontille tyrkyllä SauliLeo Väisänen tai Juhani Ojala. Vasempana laitapuolustajana nähdään takuuvarmasti Jere Uronen, mutta vasemmalle on tyrkyllä ainakin Albin Granlund sekä Suomen maajoukkueen valinnut Nicholas Hämäläinen.

– Tässä tosiaan tuli näitä poissaoloja. Jos ajatellaan kisapaikan varmistanutta Liechtenstein-ottelua, niin puolustuslinja menee siihen verrattuna täysin uusiksi. Mukaan on otettu pelaajia, jotka ovat näyttäneet aikaisemmin tai seurajoukkueissa, että he ansaitsevat sauman näissä oloissa tulla joukkueen mukaan, Kanerva kertoi Palloliiton nettisivuilla.

Se on lähes varmaa, että Wales-ottelussa nähdään myös uudempia kasvoja. Puolassa pelaava Santeri Hostikka ja KuPSin Ilmari Niskanen kärkkyvät maajoukkuedebyyttiään. Varsinkin Hämäläisen näkemistä moni odottaa innolla. Hämäläinen pelasi viime kaudella lainalla skotlantilaisessa Kilmarnockissa, ja kausi sujui erinomaisesti vastuullisessa roolissa.

Kanerva lupaili, että näyttöpaikkoja saattaa tulevissa otteluissa avautua. Enemmänkin olisi saattanut aueta näyttöpaikkoja, jos Nations Leaguessa olisi käytössä viisi vaihtoa, kuten sarjaotteluissa on koronatauon jälkeen ollut.

– Uusien pelaajien kohdalla tulee mietittyä, että missä kohtaa ja kuinka paljon heille voi niitä minuutteja ja näyttöpaikkoja antaa. Sääli, että Nations Leaguessa on käytössä vain kolme vaihtoa. Kyllä tässä kokoonpanomuutoksia tulee ihan luonnostaan. Lähdemme menestymään ja hakemaan tuloksia näissä peleissä, mutta samalla pitää miettiä vähän pidemmälle.

Lähes selvää on tässä vaiheessa se, että kärkiparina nähdään Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo. Pukin loppukausi Valioliigassa meni penkin alle, kun taas Pohjanpalo pelasi lainalla HSV:ssä erinomaisen loppukauden 2. Bundesliigan nousutaistelussa.

Pukki ainakin odottaa innolla pelaamista Pohjanpalon kanssa.

– Molemmat on maalinnälkäisiä hyökkääjiä. Meidän tehtävämme on tehdä maaleja, ja olen luottavaisin mielin, että pystymme tekemään ne tarvittavat maalit Walesin kaatamiseen. Odotan innolla, että pääsen pelaamaan ”Jollen” kanssa. Uskon, että pelityylimme sopivat toisillemme, Pukki sanoi.

Walesin kokoonpanosta ovat sivussa keskikentän kapellimestari Aaron Ramsey, toppari Ashley Williams sekä laituri David Brooks. Kanerva kuitenkin muistuttaa, että Walesilla löytyy kovia pelimiehiä, kuten Real Madridia edustava Gareth Bale sekä Manchester Unitedin laituri Daniel James.

– Aina voidaan katsoa historiaa, mutta molemmat joukkueet ovat muuttuneet vuosien varrella. Wales on kova joukkue, he olivat EM-välierissä 2016. Ramsey on nyt pois, mutta laatupelaajia sieltä löytyy. Heillä on hyvä ja laadukas joukkue, mutta niin on meilläkin


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!

KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!