Mestarien liigan loppuottelussa elokuussa pelannut PSG aloittaa tällä viikolla sarjakautensa Ligue 1:ssä. Ohjelmassa on kaksi ottelua. Torstaina PSG kohtaa vieraskentällä Lensin ja sunnuntaina kotistadionillaan Marseillen.

PSG:n lähtökohdat sarja-avaukseen ovat kuitenkin kaukana ihanteellisista, sillä peräti seitsemällä joukkueen pelaajalla on todettu koronavirus. Tartunnan saaneet ovat joukkueen terävintä kärkeä: Neymar, Ángel Di María, Leandro Paredes, Mauro Icardi, Marquinhos, Keylor Navas ja viimeisimpänä Kylian Mbappé.

Mbappén tartunta on tietysti jo sinänsä PSG:lle erittäin ikävä takaisku, mutta seurassa on harmistuttu myös tavasta, jolla siitä kuultiin. Tähtihyökkääjä testattiin Ranskan maajoukkueen mukana, ja positiivinen testitulos varmistui maanantaina. Vain muutama tunti ennen diagnoosia Mbappé oli harjoitellut muun maajoukkueen mukana, mutta tuloksen tultua hänet eristettiin välittömästi joukkueesta.

Ranskan maajoukkueen johdosta kukaan ei kuitenkaan informoinut välittömästi Mbappén seurajoukkuetta PSG:tä. Ranskan jalkapalloliitto julkaisi uutisen kotisivuillaan kello 20.25 Ranskan aikaa, ja uutinen lähti heti leviämään maailman mediassa.

Niinpä myös PSG:n urheilujohtaja Leonardo luki Mbappén tartunnasta lehdistöstä kännykällään, saamatta suoraa tietoa maajoukkueesta. Heti asiasta luettuaan Leonardo soitti Mbappélle varmistaakseen, oliko uutinen totta.

[readmore from=PSG]

– Minusta on sopimatonta, että me kuulemme tällaisesta tilanteesta lehdistön välityksellä. Kukaan jalkapalloliitosta ei kertonut meille mitään. Minusta se on uskomatonta, koska kaikki aina syyttävät Paris Saint-Germainia huonosta moraalista, Leonardo puhisi RMC Sportin haastattelussa.

Mbappé viettää nyt kaksi viikkoa karanteenissa ja käy uusissa koronatesteissä ennen kuin pääsee palaamaan takaisin harjoituksiin ja peleihin. PSG:n kauden ensimmäiset pelit jäävät häneltä väliin.

Lähde: AS