Huuhkajat hävisi niukasti Walesille syksyn ensimmäisessä Nations League -ottelussaan torstai-iltana (lue otteluraportti). Yksi ottelun suurimmista puheenaiheista oli Ilmari Niskasen odotettu debyytti Suomen A-maajoukkuepaidassa.

Niskanen, joka pelasi ottelun wingbackin roolissa, sai Huuhkajat-faneilta reilusti kehuja hänen pirteästä esityksestään hyökkäyssuuntaan. Joidenkin kannattajien mielestä 22-vuotiaan KuPS-tähden puolustuspelaaminen ei kuitenkaan vakuuttanut, kun ottelun ainoa maali syntyi hänen laitansa kautta.

– Tämä mielipide ei tietysti kelpaa suomalaiselle jalkapallokansalle. Niskasen debyytti ei oikeasti ollut mitenkään hyvä. Puolustussuuntaan karmeaa tekemistä. Jos laitetaan [pelaaja] itselleen epämukavalle pelipaikalle, pitää valmentajan uskaltaa ottaa [hänet] pois oman virheensä vuoksi, kommentoi Mikko.

– Rivelle plussat rohkeudesta. Hyvä, että koitetaan vähän uusia juttuja. En silti jaksa uskoa, että parhaiden topparien ollessa pois, on aika ajaa sisään 3-5-2-systeemiä, jossa toisena wingbackina toimii Veikkausliigasta tuttu laituri. Se siitä. Kohti sunnuntaita, pohti Ville.

Ville Suutarinen

@suutvil
Rivelle plussat rohkeudesta. Hyvä, että koitetaan vähän uusia juttuja.

En silti jaksa uskoa, että parhaiden topparien ollessa pois, on aika ajaa sisään 3-5-2 -systeemiä, jossa toisena wingbackina toimii Veikkausliigasta tuttu laituri.

Se siitä. Kohti sunnuntaita. #Huuhkajat

– Kun Ilmari Niskanen nyt saa paljon huomiota, on syytä muistuttaa, että hän ei ole ammattijalkapalloilijaksi nuori. Hän vain debytoi nyt A-maajoukkueessa.
22-vuotias jalkapalloilija ei ole ollut nuori enää muutamaan vuoteen, huomautti Antti.

Antti Pärnänen

@AnttiParnanen
Kun Ilmari Niskanen nyt saa paljon huomiota, syytä muistuttaa, että hän ei ole ammattijalkapalloilijaksi nuori. Hän vain debytoi nyt A-maajoukkueessa.
22-vuotias jalkapalloilija ei ole ollut nuori enää muutamaan vuoteen.
#Huuhkajat #KuPS

Vaasan Palloseuran kapteeni Sebastian Strandvall ei myöskään katsonut hyvällä Niskasen tapaa antaa kulmapotkuja hänen heikommalla jalallaan.

– Ihan OK, että KuPSissa Niskanen antaa heikkoja erikoistilanteita heikommalla jalallaan, jotta välillä syntyy ”vahinko-tehopisteitä” ja saadaan parempi hinta kun myydään ulkomaille. Mutta kyllä vanhan erikoistilannespesialistin silmissä särähtää kun Huuhkajien pelissä [näkee] samaa sontaa, Strandvall tuhahti.

Sebastian Strandvall

@SebaStrandvall
Ihan ok et KuPSissa Niskanen antaa heikkoja erikoistilanteita heikommalla jalallaan jotta välillä syntyy ”vahinko-tehopistetiä” ja saadaan parempi hinta kun myydään ulkomaille. Mutta kyllä vanhan erikoistilannespesialistin silmissä särähtää kun #huuhkajat pelissä samaa sontaa.

LUE MYÖS: Markku Kanerva antoi tuomionsa Ilmari Niskasen debyytistä Huuhkajissa – sairastuvalta myös ikäviä uutisia

Huuhkajat-fanien joukosta löytyi myös paljon niitä, jotka vakuuttuivat Niskasen tekemisestä hänen ensimmäisessä A-maajoukkueottelussaan uudella pelipaikalla. Odotukset tulevaan Irlanti-otteluun ovat tästä syystä korkealla.

– Ilmari Niskanen kulki tunne edellä, mutta järkeäkin löytyy. Hyvä jalkapalloilija, joka tulee tekemään hienon uran. Oppinut roolinsa hämmästyttävän nopeasti, mikä kertoo taktisesta kypsyydestä. Jää plussan puolelle, kehui Ossi.

Ossi Pärssinen

@OParssinen

Ossi Pärssinen

@OParssinen
Wales ei ryöstänyt voittoa, eikä #Huuhkajat sitä myöskään hukannut. Tasainen vääntö joka ei kääntynyt Suomelle.

Satunnaisia huomioita:

- Glen Kamara on edelleen Suomen paras pelaaja
- Kolmen alakerta toimi paremmin kuin aikaisemmin, mutta ongelmia löytyy edelleen

Jatkuu..
Ilmari Niskanen kulki tunne edellä, mutta järkeäkin löytyy. Hyvä jalkapalloilija, joka tulee tekemään hienon uran. Oppinut roolinsa hämmästyttävän nopeasti, mikä kertoo taktisesta kypsyydestä. Jää plussan puolelle.

#Huuhkajat

– Ilmari Niskanen ollut kyllä hyökkäyssuuntaan erinomainen. Näillä otteilla on mukana ryhmässä jatkossakin, Juho ennakoi.

– Pelasko tää Niskanen siis Kuopion Palloseurassa? Kentän parhaimmistoa ensimmäisellä puoliskolla!, hämmästeli Kristian.

Kristian Salmi

@kristiansalmi
Pelasko tää Niskanen siis Kuopion Palloseurassa? Kentän parhaimmistoa ensimmäisellä puoliskolla! #Huuhkajat #KuPS