Olympiastadionilla viilettää torstai-iltana varsin vahva Wales, vaikka joukkue kärsii myös poissaoloista. Walesin suurin tähti on tietysti Real Madridin Gareth Bale, mutta toisella laidalla viilettävä Daniel James on tehnyt suuren vaikutuksen Huuhkajien Teemu Pukkiin.

LUE MYÖS: Suuri ennakkopaketti Suomi-Wales-otteluun!

Walesin kokoonpanosta jäi lopulta pois useampi tärkeä pelimies. Walesin pelin sielu Aaron Ramsey joutui jäämään pois. Lisäksi ottelun joutuivat jättämään väliin Bournemouthin hyökkäävä keskikenttäpelaaja David Brooks, Leedsin hyökkääjä Tyler Roberts sekä joukkueen kapteeni, Bristol Cityä edustava toppari Ashley Williams.

Joukkueesta jäivät kokonaan rannalle Joe Allen, Chris Mepham, James Chester sekä Joe Rodon. Walesin päävalmentajana työskentelee Manchester United -legenda Ryan Giggs, jonka mukaan poissaolot avaavat sauman uusille kasvoille.

– Tällä viikolla on ollut hyvä tekemisen meininki. Emme ole työskennelleet yhdessä kymmeneen kuukauteen. Mukana on joitain uusia ja joitain vanhoja kasvoja. Tämä on mahdollisuus pelaajille antaa näyttöjä, Giggs kertoi BBC:n mukaan.

Laidoilla riittää vauhtia

Poissaoloista huolimatta Walesilla on erittäin kilpailukykyinen joukkue kasassa. Ykköstähti on tietysti Gareth Bale, joka on ajautunut Real Madridissa koirankoppiin. Peliaika on ollut kortilla, ja sen takia mies myös puhui Suomi-ottelun alla hyvin avoimesti tilanteestaan Madridissa. Bale on omien sanojensa mukaan avoin siirrolle, mutta tilanne on Real Madridin käsissä.

Suomen kannalta Balen tilanne Madridissa ei välttämättä ole kovin hyvä asia. Bale haluaa varmasti näyttää maajoukkuepaidassa olevansa edelleen maailmanluokan pelaaja. Samalla laituri antaa tulevissa maaotteluissa myös näyttöjä potentiaalisille ostajaehdokkaille. Vaikka rooli Real Madridissa onkin ollut pieni, pystyy hän yhä yksilötaidollaan tuottamaan suuria vaikeuksia Suomen puolustukselle. Walesin paidassa Bale on usein ollut myös täysin eri mies kuin Realissa.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

– Kaikki tietävät, kuinka paljon rakastan Walesin mukana pelaamista. On hienoa olla takaisin paikassa, jossa kokee saavansa enemmän arvostusta ja jossa fanit ovat tukena, Bale sanoi Sky Sportsille.

Bale aloittanee Walesin 4-2-3-1-ryhmityksessä vasemmalla laidalla. Oikealta laidalta löytyy sitten toinen erittäin vaarallinen laituri, Manchester Unitedin Daniel James. Myös Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki korosti nimenomaan Jamesia, kun häneltä kysyttiin Walesin pelaajista.

– Bale on tietty heillä isoimpana tähtenä siellä. Hän haluaa varmasti palloa paljon. Omaan silmään on iskenyt laituri Daniel James, joka pelaa nyt Manchester Unitedissa. Siinä on nopea poika, jonka kanssa pitää olla tosi tarkkana. He pelaavat aika englantilaista futista, tulee paljon keskityksiä ja heillä on vahvat topparit. Tulee varmasti tiukka peli, mutta meillä on kaikki aseet voittoon, Pukki kertoi Palloliiton nettisivuilla.

Daniel James tuulettaa osumaa Jesse Lingaardin kanssa viime joulukuussa. Kuva: Getty Images.

James, 22, siirtyi vuosi sitten Man Unitediin 17 miljoonalla eurolla Swanseasta. Alkukausi oli Jamesilta erinomainen, mutta kauden edetessä nuoren laiturin vastuu väheni. James teki lopulta viime kaudella neljä maalia ja antoi seitsemän maalisyöttöä kaikissa kilpailuissa. Minuutteja kertyi yhteensä 46 pelissä.

Bale ja James saavat myös vahvaa tukea alapuoleltaan. Näillä näkymin Walesin laitapuolustajina aloittavat vasemmalla Tottenhamin Ben Davies ja oikealla Liverpoolin lupaava Neco Williams. Davies, 27, kärsi viime kaudella nilkkavammasta, mutta pelasi Tottenhamin riveissä varsinkin loppukaudella runsaasti.

Williams, 19, nostettiin viime tammikuussa edustusjoukkueen mukaan, mutta vastuuta ei vielä tullut juuri ollenkaan. Nokkimisjärjestyksessä miehen edessä Liverpoolissa on toki yksi maailman parhaista laitapuolustajista, Trent Alexander-Arnold. Williams nähtiin kuitenkin englantilaisen pelikauden 2020-21 avaavassa Community Shield -ottelussa Arsenalia vastaan. Williams uurasti vajaan tunnin oikeana laitapuolustajana 1-2-tappiossa.

Yksinäisenä hyökkääjänä nähdään näillä näkymin paluun maajoukkueeseen tekevä Hal Robson-Kanu. Viime kaudella Mestaruussarjassa Robson-Kanu teki kymmenen maalia jakaen joukkueensa maalipörssin voiton Charlie Austinin kanssa. West Bromwich nousi kauden päätteeksi Valioliigaan.

Walesin maalinsuulla aloittaa mitä luultavimmin Crystal Palacea edustava Wayne Hennessey. Kokenut maalivahti jäi viime kaudella Valioliigassa pieneen rooliin Palacen ykkösvahti Vicente Guaitan takana. Hennessey, 33, sai minuutteja kahdessa cupin ottelussa sekä kolmessa valioliigaottelussa.