Suomi-Wales tauolle maalittomassa tasatilanteessa – Markku Kanerva hämäsi peliryhmityksellä

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!

Nations Leaguen ottelu Suomen ja Walesin välillä oli tauolle mentäessä tilanteessa 0-0. Alkukankeuden jälkeen Huuhkajat pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva teki yllättäviä valintoja avauskokoonpanoon, kun muun muassa Ilmari Niskanen ja Daniel O’Shaughnessy aloittivat. Alkuun Suomen ryhmitys oli ilmoitettu muodossa 4-4-2, mutta heti pelin alusta huomasi, että Suomi puolusti käytännössä 5-3-2-ryhmityksessä ja hyökkäsi 3-5-2-muodossa.

Heti alussa Wales sai pallon maaliin, kun Wales-kärki Kieffer Moore rynnisti pallon maaliin boksin sisältä. Edeltäneessä tilanteessa debytantti Ilmari Niskanen harhautettiin tilanteesta ulos, ja pallo syötettiin boksiin. Moore kuitenkin oli rikkonut tilanteessa O’Shaughnessya ennen osumaa, joten maalia ei hyväksytty. Niskanen selvisi näin ollen säikähdyksellä.

Ensimmäisen puoliajan alkupuoliskolla Suomelle sattui useita pahoja pallonmenetyksiä keskikentällä. Pallonmenetyksistä Wales lähti nopeasti hyökkäämään. Vaarallisin tilanne avautui oikealla laidalla Gareth Balelle, jonka laukaus viuhui ohi maalin.

Loppua kohden Suomi paransi otteitaan ja sai aikaiseksi myös pidempiä hyökkäyksiä. Myös Suomi sai pallon maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Pallo pelattiin Walesin puolustuslinjan taakse Joel Pohjanpalolle, joka pudotti Joni Kaukolle, jonka laukaus oli tarkka ja upposi vasempaan alakulmaan. Pohjanpalo oli kuitenkin paitsiossa.

Suomi antoi Walesille useamman vapaapotkun oikealta laidalta boksin läheisyydestä, mutta selvitti tilanteet tyylikkäästi.

Ottelun edetessä ensimmäistä A-maajoukkuepeliään pelannut Niskanen oli pirteä ilmestys oikealla laidalla. Niskanen pääsi pariin otteeseen keskittämään oikealta. Yhden kerran Joni Kauko pääsi myös pallolle, mutta pusku epäonnistui vaikeasta asennosta. Niskanen pärjäsi erinomaisesti fyysisessä pelissä avauspuoliskolla Tottenhamin Ben Daviesia vastaan.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!

Veikkausliigassa FC Lahti - MIFK! Käytä hyväksesi maistuva vetoidea ja talletusbonus!