Veikkausliigan sarjajumbo RoPS sai vihdoin keskiviikkona tuulettaa koko kauden ensimmäistä voittoaan, kun se kaatoi vieraskentällä Hakan maalein 2-0. Kauden avausvoitto nosti RoPS:n seitsemän pisteen päähän suoran säilyjän paikalla olevasta Hakasta. Väliin mahtuu pisteen Hakaa vähemmän kerännyt TPS, joka on kuitenkin pelannut kaksi ottelua kaksikkoa vähemmän.

Sarjanousija Haka on ottanut kauden molemmat kaksi voittoaan vieraskentällä. Valkeakosken yleisö ei ole siis päässyt vielä voittoa juhlimaan, ja päävalmentaja Teemu Tainio olikin käärmeissään kehnosta pelisuorituksesta.

– Me oltiin jotenkin aivan kipsissä. Meidän pallollinen pelaaminen ei ole kunnossa. Ei minkäänlaista tukea pallolliselle pelaajalle ja ollaan jäljessä joka tilanteessa. Sitten se on tuon näköistä, Tainio totesi Hakan kotisivuilla.

RoPS:n avausmaalissa Youness Rahimi kuljetti palloa omalta kenttäalueelta lähes rangaistusalueelle asti ja syötti sitten Enoch Banzan maalintekoon. Osuma sapetti Tainiota todella.

– Me päästetään kaveri juoksemaan 30-40 metriä ilman, että kukaan taklaa! Siitä on kyllä jauhettu koko kausi, että rikkokaa nyt ajoissa, ettei mene boksiin asti, peliurallaan kovana taklaajana tunnettu valmentaja harmitteli.

Rovaniemeläisten toisen maalin viimeisteli rankkarista Rahimi, kun Jami Kyöstilä kaatoi Enoch Banzan rangaistusalueen rajan tuntumassa. Vaikka RoPS nousi nyt selvästi lähemmäs Hakaa ja TPS:ää, ei Tainio aio takaa-ajajan tekemisillä päätään vaivata.

– En minä mieti RoPS:a, vaan meitä. Meidän pitää parantaa, se on juttu numero 1!

RoPS:n leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti täysin päinvastaiset. Uusi valmentaja Mikko Mannila oli tyytyväinen siihen, kuinka maltti pysyi mukana tällä kertaa aivan pelin loppuun asti.

– Tämä oli henkinen taistelu ja tappelu asemasta, Mannila totesi RoPS:n kotisivujen raportissa.

[readmore from=Veikkausliiga]

– Tänään tämä oli ottelu, jossa se joukkue, joka tekee ensimmäisen maalin, on niskan päällä. Alun jälkeen peli oli hetkittäin kahden joukkueen asemasotaa. Edelliset ottelut painoivat molemmilla, mutta meidän mentaalinen puoli oli tänään vahvempi. Halusimme voittoa.

– Oli tilanteita, kun joukkue ei ole tottunut johtamaan peliä, eikä luontainen organisointi tule pelaajan sisältä. Mutta me ansaitsimme tästä pelistä voiton. Pelaajat ansaitsivat tämän, Mannila myhäili.

Haka vierailee seuraavaksi Hongan vieraana ensi sunnuntaina. RoPS puolestaan kohtaa maanantaina vieraissa Mikko Mannilan entisen seuran HJK:n. Näiden pelien jälkeen molemmat joukkueet siirtyvät maaottelutauolle.