Chelsea dominoi siirtoikkunaa, Manchester United ja Bayern aktiivisia takarajalla – tässä kaikki isojen liigojen tärkeimmät siirrot

© Kuva: Getty Images

Eilen maanantaina, 5.10. vietettiin Euroopan viidessä suurimmassa liigassa siirtoikkunan viimeistä päivää ”deadline dayta”. Siirtotakaraja tuli koronapandemian takia vastaan paljon totuttua myöhemmin, koska kaudetkaan eivät alkaneet normaaliajassa.

Seurojen taloudet ovat olleet koetuksella koronakriisin takia, eikä tänä vuonna siirtoennätyksiä juuri hätyyteltykään, joitain yksittäisiä seuroja lukuun ottamatta. Joitain erittäin herkullisia siirtoja kyllä tälläkin kertaa saatiin, niin takarajalla kuin aiemminkin ikkunan aikana. Listaamme tässä niistä keskeisimpiä.

Tahtipuikkoa tässä siirtoikkunassa heilutti koko Euroopan mittakaavassa Chelsea. Chelsea vastasi siirtoikkunan rahakkaimmasta ostoksesta, kun se värväsi Kai Havertzin Bayer Leverkusenista 80 miljoonalla eurolla. Kymmenen kalleimman siirron joukossa Chelsealla on kolme pelaajaa (sijojen 7 ja 8 Timo Werner ja Ben Chilwell), ja vielä Hakim Ziyechkin sijalla 15.

Kai Havertz oli koko Euroopassa kesän/syksyn siirtoikkunan kallein hankinta. Kuva: Getty Images

Siirrot on jaoteltu jutussa sarjan mukaan pelaajan uuden seuran/sarjan perusteella.

Valioliiga

Valioliigassa suurimmat siirtohulinat vietti maanantaina Manchester United. Kaikkein korkeimman profiilin hankinta oli ilmaiseksi saapunut Edinson Cavani. 33-vuotias uruguyalaishyökkääjä on pelannut edelliset seitsemän kautta PSG:ssä ja voittanut urallaan Ligue 1:n maalipörssin kahdesti ja Serie A:n maalitilaston kerran.

Edinson Cavani hölkkää jatkossa Old Traffordin nurmella. Kuva: Getty Images

Cavanin ohella Manchester United hankki siirtotakarajalla 18-vuotiaan uruguaylaislupauksen Facundo Pellistrin sekä Porton laitapuolustaja Alex Tellesin.

Kunnon pommin jysäytti siirtotakarajalla myös Arsenal, joka maksoi Atlético Madridin Thomas Parteyn sopimuksen ulosostoklausuulin 50 miljoonaa euroa. Vastavuoroisesti Arsenal lähetti toiseen suuntaan lainalle Lucas Torreiran.

Myös sarjakärki Everton oli deadline dayna liikkeellä. Everton kiinnitti Norwichin lupaavan topparin Ben Godfreyn sekä lainasi AS Romasta ruotsalaismaalivahti Robin Olsenin.

Sarjan toisessa päässä nollakerhossa oleva sarjajumbo Fulham vahvisti myös joukkuettaan. Fulhamin viime hetken hankintoja olivat topparit Joachim Andersen (Lyon), Tosin Adarabioyo (Manchester City) ja keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek (Chelsea).

Siirtoikkunan 5 kalleinta siirtoa:
1) Kai Havertz, Bayer Leverkusen -> Chelsea (80 milj. €)
2) Rúben Dias, Benfica -> Manchester City (68 milj. €)
3) Timo Werner, RB Leipzig -> Chelsea (53 milj. €)
4) Ben Chilwell, Leicester -> Chelsea (50,2 milj. €)
5) Thomas, Atlético Madrid -> Arsenal (50 milj. €)

La Liga

La Ligan puolustava mestari Real Madrid ei tehnyt koko siirtoikkunassa yhtään hankintaa, joten huomio keskittyi Espanjassa etenkin Barcelonan ja Atlético Madridin tekemisiin. Kuten yllä jo todettiinkin, Atléticon suurin muutos siirtotakarajalla oli Thomasin vaihtuminen Lucas Torreiraan.

Barcelonaan odoteltiin deadline dayna sekä Memphis Depayta että Éric Garcíaa, mutta lopulta kumpaakaan ei saatu. Loppusuora oli siis Barcelonan osalta pettymys. Vastavuoroisesti Ousmane Dembélé jäi edelleen Barcelonan riveihin.

Hollannin entinen maajoukkueluotsi Ronald Koeman havitteli Memphis Depayta Barcelonaan tuloksetta. Kuva: Getty Images

Hienosti kautensa aloittanut Eurooppa-liigan voittaja Sevilla teki siirtoikkunan päätöspäivänä kaksi hankintaa. Sevillaan siirtyi 12 miljoonalla eurolla AZ Alkmaarin marokkolaislaituri Oussama Idrissi sekä neljällä miljoonalla Hertha Berlinin hollantilaistoppari Karim Rekik.

Myös La Ligan pienemmät seurat aktivoituivat siirtotakarajalla. Eibar teki maanantaina kaksi hankintaa ja sarjanousija Elche peräti neljä. Sandro Ramírez saapui Evertonista ilmaissiirrolla Huescaan.

Siirtoikkunan 5 kalleinta siirtoa:
1) Miralem Pjanic, Juventus -> Barcelona (60 milj. €)
2) Trincão, Braga -> Barcelona (31 milj. €)
3) Yannick Carrasco, Dalian Aerbin -> Atlético Madrid (27 milj. €)
4) Suso, AC Milan -> Sevilla (24 milj. €)
5) Sergiño Dest, Ajax -> Barcelona (21 milj. €)

Serie A

Serie A:ssa Juventus teki ison hankinnan värväämällä Fiorentinasta 22-vuotiaan laiturilupauksen Federico Chiesan. Juve maksaa Chiesan lainasta 10 miljoonaa euroa, mutta lainaan sisältyy ostovelvoite. Juventus teki Chiesalle tilaa lähettämällä Douglas Costan lainalle Bayern Müncheniin ja Matteo De Sciglion Lyoniin.

Juventus vei siirtotakarajalla maaliin Federico Chiesan siirron. Kuva: Getty Images

Fiorentina paikkasi Chiesan lähtöä värväämällä 33-vuotiaan José Callejonin. Callejonin sopimus Napolin kanssa päättyi viime kauteen, joten hänestä ei tarvinnut maksaa siirtokorvausta.

Napoli lainasi puolestaan Chelseasta Tiemoué Bakayokon. Ranskalainen keskikenttäpelaaja pelaa lainalla jo kolmannen perättäisen kautensa. Kaksi kautta sitten hän tutustui Serie A:han AC Milanissa.

AS Romassa jo aiemmin lainalla pelannut Chris Smalling jatkaa seurassa nyt pysyvällä siirrolla. Roma maksoi englantilaistopparista Manchester Unitedille 15 miljoonaa euroa. Watford puolestaan lainasi Gerard Deulofeun Udineseen.

Siirtoikkunan 5 kalleinta siirtoa:
1) Arthur, Barcelona -> Juventus (72 milj. €)
2) Victor Osimhen, Lille -> Napoli (70 milj. €)
3) Achraf Hakimi, Real Madrid – Internazionale (40 milj. €)
4) Nicolò Barella, Cagliari -> Internazionale (25 milj. €)
5) Stefano Sensi, Sassuolo -> Internazionale (20 milj. €)
Simone Verdi, Napoli -> Torino (20 milj. €)

Bundesliiga

Bundesliigassa aktiisivin seura siirtotakarajalla oli Bayern München. Douglas Costan lainan lisäksi Bayern hankki ilmaissiirrolla PSG:stä hyökkääjä Eric-Maxim Choupo-Motingin sekä kymmenellä miljoonalla eurolla Marseillesta laitapakki Bouna Sarrin. Vastavuoroisesti Bayern lainasi Marseilleen (osto-optiolla) keskikenttäpelaaja Michaël Cuisancen.

Douglas Costa nähdään jälleen Bayern Münchenin peliasussa. Kuva: Getty Images

Muut siirtotakarajan tärkeimmät siirrot olivat nuorten pelaajien lainoja. Hertha Berlin lainasi Arsenalista Matteo Guendouzin, RB Leipzig AS Romasta Justin Kluivertin ja Hoffenheim Tottenhamista Ryan Sessegnonin. Lisäksi Hoffenheim lainasi Schalkesta kokeneemman Sebastian Rudyn.

Siirtoikkunan 5 kalleinta siirtoa:
1) Leroy Sané, Manchester City -> Bayern München (45 milj. €)
2) Patrik Schick, AS Roma -> Borussia Dortmund (26,5 milj. €)
3) Emre Can, Juventus -> Borussia Dortmund (25 milj. €)
4) Jude Bellingham, Birmingham -> Borussia Dortmund (23 milj. €)
5) Alexander Sørloth, Crystal Palace -> RB Leipzig (20 milj. €)

Ligue 1

Mestarien liiga -finalisti PSG oli myös aktiivinen siirtotakarajalla. Maanantaina haaviin uivat Portosta lainattu Danilo Pereira sekä Barcelonasta ilmaiseksi saatu Rafinha. Jo niukasti sunnuntain puolella PSG oli lainannut Evertonista Moise Keanin.

Mestarien liigan debyyttikauteensa valmistautuva Rennes räväytti oikein kunnolla, kun se hankki maanantaina peräti 26 miljoonalla eurolla Anderlechtista 18-vuotiaan hyökkääjälupauksen Jérémy Dokun. Doku debytoi Belgian pääsarjassa 16-vuotiaana ja pelasi ennen siirtoaan Jupiler-liigassa 34 ottelua. Hän teki syyskuussa myös ensiesiintymisensä Belgian A-maajoukkueessa ja teki toisessa maaottelussaan maalinkin.

Siirtoikkunan 5 kalleinta siirtoa:
1) Mauro Icardi, Inter -> PSG (50 milj. €, osto-option lunastus)
2) Jonathan David, Gent -> Lille (32 milj. €)
3) Jérémy Doku, Anderlecht -> Rennes (26 milj. €)
4) Lucas Paquetá, AC Milan -> Lyon (20 milj. €)
5) Kevin Volland, Bayer Leverkusen -> AS Monaco (15,5 milj. €)

Muut sarjat

1) Darwin Nuñez, Almería -> Benfica (24 milj. €)
2) Éverton, Grêmio -> Benfica (20 milj. €)
3) Pedrinho, Corinthians – Benfica (18 milj. €)
4) Gonzalo Martínez, Atlanta United -> Al-Nasr Riad (16,4 milj. €)
5) Luca Waldschmidt, Freiburg -> Benfica (15 milj. €)
Nicolas Otamendí, Manchester City -> Benfica (15 milj. €)

Siirtosummien lähteenä on Transfermarkt-sivusto.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!