Derbyhuumaa! – TPS:n kannattaja nauroi Interin pelaajan lojaaleille kommenteille: ”Hän on ollut meidän kannattajakatsomossa vielä muutama vuosi sitten”

© Kuva: Juha Tamminen

TPS ja FC Inter herättävät Turussa vahvoja tunteita puolesta ja vastaan. Turun derby käynnistyy kello 18.30. Kysyimme TPS:n kannattajalta Dani Saariselta, miten derbyssä käy ja mitä mieltä hän oli Inter-hyökkääjä Elias Mastokankaan kommenteista.

Mastokangas, 19, kertoi ennen derbyä Interin videolla, ettei voisi kuvitella pelaavansa TPS:n paidassa. Mastokangas on Kaarinan Poikien kasvatti, ja hän siirtyi Interiin kaudeksi 2017. Interissä Mastokangas on noussut tärkeäksi pelaajaksi tällä kaudella pelaten 18 ottelussa, joissa on syntynyt kaksi maalia.

TPS-kannattajat tarttui Mastokankaan kommentteihin Twitterissä.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Saarista Mastokankaan ulostulo nauratti.

– Aika huvittavaa. Elias on ollut meidän kannattajakatsomossa huutelemassa vielä muutama vuosi sitten. Hän on myös todennut muutamalle kaverille, jotka edelleen ovat meidän kannattajakatsomossa, että hän on aina yrittänyt Tepsiin päästä. On tuo aika kovaa uhoa, kun nyt on muutaman kauden pelannut Interissä. Kaikki kuitenkin tietää, mikä poika hän oikeasti on, Saarinen totesi naureskellen SuomiFutis-sivustolle.

Kauden aiemmassa derbyssä TPS venyi yllättäen voittoon. Lähtökohdat toiseen derbyyn ovat hyvin samanlaiset kuin ensimmäisessä kohtaamisessa. Inter on selkeä ennakkosuosikki.

– En tiedä sopiiko tähän mikään paremmin kuin se vanha klisee: Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Ei tässä oikein uskalla mitään sanoa. Edellisessä derbyssä piti tulla oikein kunnolla tukkapöllyä, mutta toisin kävi, Saarinen muistelee.

Inter on vahvistunut viime derbystä, kun viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Filip Valencic liittyi joukkueeseen syyskuun alkupuolella. Ennusmerkit ovat Interin puolella, mutta Saarisen mukaan mikä tahansa on derbyissä mahdollista.

– Olisihan se ihan lottovoitto, jos tänään olisi samanlainen matsi. Voisi toki kuvitella, että jos on huonokuntoinen kenttä ja paljon pelejä alla, niin se olisi Tepsin etu. Kunhan ei tulisi mitään 2014 kauden tapaista 1-6-tappiota, niin olisin suhteellisen tyytyväinen.

Entä sitten se ikimuistoisin Turun derby? 

– Kyllä se taitaa olla vuoden 2009 derby, jolloin meillä oli päädyssä Suomen suurin tifo ja paikalla oli yli 9 000 katsojaa. Tepsi vielä voitti ja oli kaunis kesäilta, niin se on kyllä jäänyt mieleen. Sitä toivoo, että joskus olisi vielä samanlaisia derbyjä, että häkki olisi täynnä ja TPS pelaisi mitaleista.

FC Inter – TPS käynnistyy kello 18.30. Maksullinen suoratoistopalvelu Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun studio-osuus käynnistyy jo kello 17.45.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.