Kerroimme aiemmin sunnuntaina, että Serie A:n illan huippuottelu Juventus-Napoli tultaisiin perumaan. Nyt Serie A on kuitenkin vahvistanut, että Napolin anomus ottelun siirrosta on hylätty. Peli on määrätty alkamaan aikataulun mukaisesti kello 21.45.

– Lega Calcio toteaa Napolin virallista ottelusiirtopyyntöä koskien, että vallitsevat säännöt pyrkivät takaamaan jokaisen terveyden, kaikkien seurojen yhtäläisen kohtelun sekä urheilijamaisten periaatteiden kunnioituksen, tiedotteessa todetaan.

Napolin toive ottelusiirrosta liittyy Piotr Zielinskin ja Elif Elmasin saamiin koronatartuntoihin. Molemmat pelaajat saivat koronatartunnat viikko sitten pelatun Genoa-ottelun seurauksena. Genoan pelaajista koronavirustartunta on peräti 17:lla.

Serie A:n tiedotteen mukaan ottelusiirtoja ei tehdä, jos joukkueella on riittävästi pelaajia, jotka ovat antaneet negatiivisen koronanäytteen määrätyn ajan puitteissa. Samasta syystä perumatta jätettiin aiemmin myös ottelut Atalanta-Torino, Crotone-AC Milan, Napoli-Genoa ja Atalanta-Cagliari.

[readmore from=Serie-A]

Pelejä voidaan protokollan mukaan pelata, jos joukkueella on käytössään 13 pelaajaa, maalivahti mukaan laskettuna.

Juventus on valmistautunut illan otteluun suunnitelman mukaisesti ja aikoo ilmestyä stadionille. Napolin joukkue ei kuitenkaan päässyt lauantaina Torinoon lentämään, sillä terveysviranomaiset estivät joukkuetta matkustamasta pahenevan koronatilanteen vuoksi.

Mikäli Napolin joukkue ei saavu paikalle – kuten vahvasti näyttää – odottaa tuomari 45 minuuttia ennen loppuvihellyksen puhaltamista. Tässä tapauksessa Napoli tuomitaan häviämään peli luovutuksella maalein 0-3. Sosiaalisessa mediassa on arvosteltu jonkin verran Juventuksen solidaarisuuden puutetta Napolille erittäin hankalan tilanteen edessä.

Lähde: Football-Italia

Football Italia

@footballitalia
The Lega Calcio #SerieA confirms that tonight’s #Juventus-#Napoli clash is on and that the Azzurri’s request to postpone the game has been rejected.
#JuveNapoli

football-italia.net/160138/officia…