Suomalaiset ovat tottuneet näkemään entisen maajoukkuepuolustajan Petri Pasasen jo vuosien ajan ansioituneena ja osaavana TV-asiantuntijana jalkapallostudioissa ja -selostamossakin. Syyskuussa, 40-vuotissyntymäpäivänään 24.9. Pasanen astui kuitenkin uuteen rooliin, kun hän toimi ensi kertaa juontajana C Moren studiossa UEFA:n Supercupin loppuottelussa Bayern Münchenin ja Sevillan välillä.

Nyt Pasasen TV-tähteyden on noteerannut myös suuri saksalaislehti Bild. Bild on tehnyt Pasasen peliuran jälkeisestä toiminnasta jutun otsikolla ”Pasanen yhtäkkiä TV-tähti Suomessa”. Bildin juttu löytyy tämän linkin takaa.

Kovin yhtäkkiä Pasasen roolinvaihto ei toki tullut, sillä miehellä on jo vuosien kokemus kameran edessä puhumisesta. Mutta ei saksalaisilta voi kaiken tietämistä odottaa.

Hyvin tunnettu hahmo Pasanen joka tapauksessa on myös Saksassa, sillä hän pelasi Werder Bremenin puolustuksessa seitsemän vuoden ajan vuosina 2004-2011. Bild kuvailee Pasasta ”pidättyväiseksi suomalaiseksi”, joka seisoi vain harvoin huomion keskipisteessä.

[readmore from=Pasanen-Petri]

Bild toteaa 78 maaottelua pelanneen Pasasen astelevan Englannin huippuhyökkääjä Gary Linekerin jalanjäljissä, sillä myös Lineker on toiminut jo vuosien ajan menestyksekkäästi BBC:n jalkapallo-ohjelmien juontajana.

– Minulla on tilaisuus vaikuttaa omaan rooliini. En haluaisi olla kopio, Bild siteeraa Pasasen todenneen.